WPBeginner https://www.wpbeginner.com/sv Beginner's Guide for WordPress Fri, 14 Feb 2025 11:05:21 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.6.1 MonsterInsights vs Site Kit: Den bästa analyslösningen för WordPress https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/monsterinsights-vs-site-kit/ https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/monsterinsights-vs-site-kit/#respond Fri, 14 Feb 2025 11:00:00 +0000 https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/monsterinsights-vs-site-kit/ Google Analytics 4 (GA4) är ett otroligt kraftfullt verktyg för att lära sig mer om besökarna på din webbplats. Tyvärr är det också ganska svårt att använda, särskilt för nybörjare. Om du letar efter djupare insikter i besökarnas beteende utan att drunkna i komplexa datamängder… Read More »

The post MonsterInsights vs Site Kit: Den bästa analyslösningen för WordPress first appeared on WPBeginner.

]]>
Google Analytics 4 (GA4) är ett otroligt kraftfullt verktyg för att lära sig mer om besökarna på din webbplats. Tyvärr är det också ganska svårt att använda, särskilt för nybörjare.

Om du letar efter djupare insikter i besökarnas beteende utan att drunkna i komplexa datamängder kanske du står och väger mellan MonsterInsights och Site Kit by Google.

Båda dessa plugins gör Google Analytics-rapporter tillgängliga i WordPress, men de olika verktygen har olika metoder för att uppnå detta mål.

Site Kit, Googles officiella WordPress-plugin, erbjuder en enkel lösning, medan MonsterInsights är ett mer omfattande verktyg med ytterligare funktioner.

När vi fattade beslutet om vår egen webbplats valde vi MonsterInsights på grund av dess kraftfulla funktioner som gör att vi kan följa våra läsares förändrade behov. Vi är verkligen nöjda med det, men vi vet att det kanske inte är det bästa valet för alla.

I den här artikeln jämför vi dessa två populära analyslösningar, med tanke på viktiga mätvärden som användarvänlighet, spårningsfunktioner och övergripande värde. Låt oss sätta igång!

MonsterInsights vs Site Kit

Snabb översikt: MonsterInsights vs. Site Kit

Har du ont om tid? Här är en snabb jämförelse av MonsterInsights vs. Site Kit för att hjälpa dig att snabbt bestämma vilken som bäst passar dina behov.

🥇 MonsterInsights🥈 Site Kit
Ease of UseBeginner-friendly dashboard and easy-to-navigate.Very easy for beginners.
Tracking FeaturesAdvanced tracking with detailed reports for eCommerce, events, and campaigns.Basic tracking for core Google Analytics data + Google Search Console + PageSpeed Insights
GDPR ComplianceBuilt-in tools for GDPR compliance.Requires manual setup.
3rd-Party IntegrationsWooCommerce, MemberPress, Easy Digital Downloads, WPForms, AIOSEO and more.Limited to Google tools like Analytics and Search Console.
Pricing PlansFree version + Premium plans starting at $99.60/year.Completely free.

En introduktion till MonsterInsights vs. Site Kit

Plugins och verktyg för analys kan hjälpa dig att förstå hur din webbplats fungerar och hur dina besökare interagerar med den. Dessa data hjälper dig att förbättra dina strategier och nå dina mål.

Men många analyslösningar ger dig så mycket komplex information att det kan vara svårt att förstå eller förstå meningen med uppgifterna. För nybörjare är detta definitivt fallet om du använder Google Analytics 4.

Den goda nyheten är att om du använder WordPress kan MonsterInsights och Site Kit by Google hjälpa till att förenkla GA4-data. De visar dig de viktigaste mätvärdena direkt i instrumentpanelen, så du behöver inte vara en teknisk trollkarl.

Med MonsterInsights kan du ansluta till GA4 med bara några få klick. Sedan kan du visa massor av användarvänliga rapporter. Du kan till exempel se antalet nya och återkommande webbplatsbesökare, vilka länder de kommer från och vilka typer av enheter de använder.

Du kan till och med få statistik i realtid! Det innebär att du kan se hur många som besöker din webbplats just nu.

Om du driver en webbutik kan du enkelt spåra försäljning och intäkter. Du kan också anpassa rapporter för att fokusera på saker som dina toppsidor eller målgruppsdemografi.

Dessutom integreras MonsterInsights med populära verktyg som WPForms, WooCommerce och Yoast, vilket gör det till ett utmärkt val för WordPress-användare.

Så här ser MonsterInsights instrumentpanel ut:

MonsterInsights' report

Vi använder MonsterInsights och har sett med egna ögon hur pluginet gör dataanalys mycket enkelt. Det gör det så mycket lättare att faktiskt använda data för att fatta välgrundade beslut.

💡 Är du nyfiken på vår praktiska erfarenhet? Se vår detaljerade MonsterInsights-recension för mer information.

Site Kit är å andra sidan ett officiellt Google-plugin för WordPress.

Det är en central plats för att ansluta och hantera alla dina Google-verktyg, inklusive Google Analytics, Search Console och AdSense, direkt i din WordPress-panel.

Site Kit ger dig viktig statistik om din trafik, sökprestanda och intäkter. Det integreras också smidigt med Google Tag Manager för mer avancerad spårning utan att behöva extra plugins.

Site Kit's traffic report at a glance

Relaterat: Se vår detaljerade jämförelse av Google Analytics vs. Jetpack Stats.

Nu när vi har täckt grunderna i MonsterInsights och Site Kit, kommer vi att utforska de nyckelfaktorer som vi noggrant testat och undersökt för att hjälpa dig att bestämma vilket plugin som är rätt för dig.

Det här är vad vi ska gå igenom:

📣 Varför lita på WPBeginner?

På WPBeginner är vi ett team av experter som specialiserar oss på WordPress, e-handel, onlinemarknadsföring, tillväxtstrategier och mycket mer.

Vi har använt många olika analysverktyg, och vi har lång erfarenhet av både Google Analytics och MonsterInsights.

Faktum är att vi använder MonsterInsights på våra webbplatser för att spåra konverteringar, hänvisningar och besökarnas demografi. Det har verkligen hjälpt oss att bättre förstå våra läsare och förbättra våra strategier.

Verktyg som vi inte använder på våra egna webbplatser testar och undersöker vi noggrant för att se till att vi ger våra läsare korrekt och aktuell information. För mer information, se vår redaktionella process.

Är du redo? Dags att dyka in!

Användarvänlighet

I det här första avsnittet tittar vi på installationsprocessen och den övergripande användarvänligheten för MonsterInsights och Site Kit.

Webbplatskit

För att installera Site Kit kan du logga in på din WordPress-panel och sedan gå till Plugins Lägg till nytt. I sökfältet skriver du helt enkelt in ”Site Kit” eller ”Site Kit by Google”.

När du har hittat verktyget kan du bara följa anvisningarna för att installera och aktivera plugin-programmet.

Installing Site Kit by Google from the WordPress dashboard

Därefter kan du klicka på menyn ”Site Kit” i din instrumentpanel.

Du måste sedan logga in med ditt Google-konto, ge nödvändiga behörigheter och ansluta tjänster som Google Analytics, Search Console och AdSense.

Viktig anmärkning: Tänk på att om du inte redan har konton för dessa Google-tjänster måste du konfigurera dem. Mer information finns i vår guide om hur du installerar Google Analytics i WordPress och hur du lägger till din WordPress-webbplats i Google Search Console.

Setting up Google Analytics in Site Kit is part of its setup wizard

När du har slutfört installationen kommer du att kunna se nyckeldata direkt i din WordPress-instrumentpanel.

Site Kit är utformat med enkelhet i åtanke. Du kan enkelt byta flikar för att hitta rapporter om trafik, innehåll med bäst resultat, webbplatsens hastighet och AdSense-intäkter.

Site Kit's navigation

Detta kan göra att det känns mindre överväldigande, särskilt för nybörjare som bara behöver grunderna utan alltför mycket komplexitet.

MonsterInsights

MonsterInsights är ett kraftfullt plugin som tar Google Analytics rakt in i din WordPress-panel. Det gör komplexa data lätta att förstå med enkla grafer och rapporter.

För att komma igång installerar och aktiverar du det kostnadsfria pluginet MonsterInsights.

När den är aktiverad visas en ny ”Insights”-meny och en välkomstskärm i din WordPress-admin.

The MonsterInsights setup wizard

Installationsguiden uppmanar dig att välja en webbplatskategori (företag, blogg eller webbutik) och ber dig sedan att ansluta till ditt Google Analytics-konto.

Viktig anmärkning: Kom ihåg att om du inte redan har ett Google Analytics-konto måste du göra det först. För mer information, se vår guide om hur du installerar Google Analytics i WordPress.

När du har loggat in och beviljats åtkomst kan du välja din webbplatsprofil och slutföra anslutningen.

När du är klar med guiden kommer Google Analytics att ställas in för att spåra webbplatsens data.

Google Analytics samlar in massor av information och det kan vara svårt att sålla bland den. MonsterInsights gör det enkelt genom att visa enkla, tydliga rapporter direkt i ditt WordPress-adminområde.

MonsterInsights' report

Du kan spåra viktiga mätvärden som:

  • Trafikkällor: Ta reda på varifrån dina besökare kommer, oavsett om det är från sökmotorer, sociala medier eller andra webbplatser.
  • Besökarnas platser: Se vilka länder din publik kommer från för att bättre kunna skräddarsy dina marknadsföringsinsatser för innehåll till specifika regioner.
  • Användning avenheter: Ta reda på vilka enheter (dator, mobil eller surfplatta) som dina besökare använder. Med hjälp av dessa uppgifter kan du se till att din webbplats ser bra ut för alla användare.
  • Sidor med bäst resultat: Upptäck vilka sidor som får mest uppmärksamhet för att skapa innehåll som din publik älskar.
MonsterInsights' traffic sources report

Det finns också specialrapporter för SEO-prestanda och sidhastighet.

Med den här informationen till hands kan du fatta välgrundade beslut för att förbättra webbplatsens prestanda utan att behöva gå igenom komplexa Google Analytics-rapporter.

Vinnare – oavgjort

Enligt vår mening finns det ingen tydlig vinnare när man jämför MonsterInsights och Site Kit för användarvänlighet. Så vi kallar det oavgjort.

Site Kit utmärker sig med sin enkelhet och färre funktioner, vilket gör det till ett utmärkt val för nybörjare. Det är perfekt för dem som använder Google-tjänster och vill få grundläggande insikter utan att känna sig överväldigade.

Å andra sidan erbjuder MonsterInsights fler funktioner. Detta är bra, men det betyder att nybörjare kan behöva lite mer tid för att lära sig. Men när du väl har fått kläm på det är MonsterInsights intuitivt och mycket lättare att använda än Google Analytics 4 (GA4).

Funktioner för spårning

När det gäller spårningsfunktioner visade vår undersökning att både Site Kit och MonsterInsights kommer med några seriösa verktyg som hjälper dig att förstå din webbplats prestanda.

Låt oss se vad var och en har att erbjuda.

Webbplatskit

Site Kitsenskilda rapportsida visar en översikt över totala besökare och trafikkällor. Cirkeldiagrammet delar upp trafikkällorna efter:

  • Kanaler: Detta omfattar organisk trafik (från sökmotorer), hänvisningstrafik (från länkar på andra webbplatser), direkttrafik (när användare skriver in din URL eller använder bokmärken), social trafik (från sociala medier) och e-posttrafik (från länkar som klickas på i e-postmeddelanden).
  • Platser: De länder från vilka dina användare kommer åt webbplatsen.
  • Enheter: Den typ av enhet som används, oavsett om det är en dator, mobil eller surfplatta.
Site Kit's traffic report at a glance

Om du bläddrar nedåt på sidan kan du också hitta rapporter för de vanligaste sökfrågorna, sidvisningar och engagemang.

En annan utmärkande funktion är Site Kits milstolpsvarningar, som meddelar dig när du når viktiga milstolpar för trafik och prestanda.

Detta gör det enkelt att hålla sig uppdaterad utan att ständigt kontrollera din statistik.

Site Kit's milestone alerts

Det är också användbart för små och medelstora företag som kan behöva lite extra uppmuntran när de ökar sin webbplatstrafik.

Om du ansluter andra Google-tjänster till Site Kit kommer du även att kunna se följande rapporter:

  • En trafikrapport som visar klick och visningar från Google Search Console.
  • En rapport över de populäraste sökorden på din webbplats.
  • En hastighetsrapport som visar webbplatsens prestanda enligt PageSpeed Insights.
  • En rapport om intäktsgenerering med intäkter från dina AdSense-intäkter.

Sammantaget gör detta det enkelt att hantera alla dina rapporter och data från ett och samma ställe.

MonsterInsights

MonsterInsights har några fantastiska spårningsfunktioner som går långt utöver grunderna.

Pluginet ger en mängd olika rapporter i instrumentpanelen. Du kan enkelt se hur dina marknadsföringskampanjer går – oavsett om det är ett e-postmeddelande, ett inlägg på sociala medier eller en annons.

Campaign details in MonsterInsights

Du kan också enkelt hålla koll på hur det går för dina affiliate-marknadsföringskampanjer och om dina affiliate-länkar faktiskt tjänar pengar.

Den här rapporten är perfekt för bloggare eller alla som förlitar sig på affiliateintäkter för att ta reda på vad som fungerar och vad som inte fungerar.

MonsterInsights' affiliate link reports

Funktionen för populära inlägg identifierar ditt mest visade innehåll och låter dig sedan lyfta fram dessa populära inlägg på andra delar av webbplatsen, till exempel i sidofältet eller sidfoten.

Det är ett bra sätt att uppmärksamma det som din publik älskar mest och få dem att utforska din webbplats längre.

Example of the MonsterInsights popular posts widget in a sidebar

Dessutom kan du spåra webbläsare, mobila enheter och formulärinlämningar. Du kan också övervaka genomsnittligt scrolldjup, realtidsdata och mycket mer.

Och det bästa av allt? Alla funktioner som vi just har nämnt ingår i gratisversionen av MonsterInsights.

Om du uppgraderar till premiumpluginet tillhandahåller MonsterInsights även avancerade spårningsfunktioner som Google Analytics inte stöder som standard, eller som kan vara svåra att ställa in.

En av dessa utmärkande funktioner är e-handelstillägget.

Med det här tillägget kan du spåra hur många gånger kunder lägger till eller tar bort produkter från sin kundvagn. Du kan också få insikter om andelen övergivna kundvagnar och skilja mellan nya och återkommande kunder.

Tracking WooCommerce and eCommerce conversions on your online store

Det hjälper dig också att identifiera populära produkter som du kan lyfta fram på dina landningssidor, i annonser och e-postkampanjer.

Dessutom kan du spåra underpresterande produkter och skapa riktade kampanjer för att öka försäljningen, till exempel merförsäljning eller korsförsäljning.

För nätbutiksägare är det här mycket enklare än att använda Google Tag Manager eller anlita en utvecklare för att konfigurera liknande e-handelsspårning.

🚨 Viktig anmärkning: Om du inte använder ett analysplugin som MonsterInsights rekommenderar Google att du anlitar en utvecklare för att ställa in e-handelsspårning i Google Analytics 4. Så MonsterInsights kan vara ett bra alternativ om du inte vill ta itu med besväret eller kostnaden för att anlita en professionell.

eCommerce tracking, in the WordPress dashboard

Och för dem som skapar videoinnehåll erbjuder MonsterInsights ett Media-tillägg.

Detta tillägg spårar prestandan för alla dina YouTube- och Vimeo-videor. Rapporten visar videovisningar inom WordPress tillsammans med visningar på den externa plattformen.

Video plays analytics in MonsterInsights

Om du säljer digitala produkter kan du med MonsterInsights också enkelt spåra filnedladdningar för olika filtyper – PDF-filer, DOC-filer, ZIP-filer och mycket mer!

Denna spårning hjälper dig att identifiera de mest populära digitala produkterna som du kan marknadsföra i dina marknadsföringskampanjer.

Digital downloads report in MonsterInsights

Vinnare – MonsterInsights

Baserat på våra tester och undersökningar är MonsterInsights den tydliga ledaren i kategorin spårningsfunktioner. Det är mycket flexibelt och erbjuder ett brett utbud av spårningsverktyg för nästan alla webbplatselement. Dessutom är många av dem gratis.

Verktygen för kampanjspårning och affiliate är perfekta för företagswebbplatser, medan funktionen för populära inlägg ökar synligheten för bloggare.

Om du samtidigt säljer digitala nedladdningar eller bäddar in videor ger det värdefulla insikter om deras prestanda.

Dessa funktioner gör MonsterInsights till det bästa valet för alla som behöver mer än bara grunderna.

Efterlevnad av GDPR

Om du driver en webbplats som vänder sig till användare i Europeiska unionen (EU) är det inte förhandlingsbart att följa GDPR (General Data Protection Regulation).

När det gäller WordPress-plugins är vissa bättre utrustade än andra för att hjälpa dig att följa reglerna. Låt oss se hur Site Kit och MonsterInsights hanterar detta.

Webbplatskit

Site Kit hjälper till med GDPR-efterlevnad genom WP Consent API. Du måste dock aktivera den här funktionen manuellt och hantera kraven på meddelande och samtycke själv.

Consent Mode in Site Kit

Den goda nyheten är att vissa populära samtyckesprogram, till exempel CookieYes, Complianz, GDPR Cookie Compliance och Cookiebot, fungerar med Site Kit utan att orsaka plugin-konflikter.

Dessa plugins blockerar datainsamling tills besökarna ger sitt samtycke.

MonsterInsights

MonsterInsights, å andra sidan, gör GDPR-efterlevnad mycket enklare.

Om du köper en premiumlicens för MonsterInsights får du tillgång till tillägget EU Compliance. Detta tillägg hjälper till att anonymisera användardata, till exempel IP-adresser, för att anpassa sig till GDPR-kraven.

Enabling EU Compliance in MonsterInsights

Dessutom integreras tillägget med populära plugins för cookie-samtycke som Complianz. Detta gör att du kan visa cookie-banners och samla in användarens samtycke för spårning.

Vinnare – MonsterInsights

Återigen tar MonsterInsights ledningen här, tack vare sitt tillägg för EU-överensstämmelse. Allt du behöver göra är att installera tillägget och vrida på strömbrytaren för att aktivera det. Ingen komplicerad installation.

Om efterlevnad av sekretess är en prioritet för dig (och det bör det vara) är MonsterInsights ett mer okomplicerat val.

📝 Viktig anmärkning: Även om MonsterInsights och Site Kit tillhandahåller verktyg för att stödja GDPR-efterlevnad, beror fullständig efterlevnad på hur din webbplats hanterar, bearbetar och lagrar data överlag. För mer information, se vår ultimata guide till WordPress och GDPR-efterlevnad.

Integrationer

Programvarukompatibilitet kan göra hela skillnaden när det gäller att effektivisera dina analyser och ge djupare insikter. Så låt oss jämföra MonsterInsights vs. Site Kit när det gäller integrationer.

Webbplatskit

Site Kit erbjuder några bra integrationer för att göra det enklare att spåra din webbplats. Som du kanske har gissat är dessa integrationer dock främst med andra Google-verktyg och tjänster.

Den kan t.ex. anslutas till Google Search Console för att ge sökordsdata direkt till WordPress-panelen. Du kan också länka den till Google Ads för att spåra konverteringar från annonsklick.

Setting up Search Console in Site Kit is part of its setup wizard

En praktisk funktion i Site Kit är möjligheten att automatiskt installera din Google Tag Manager-kod.

Dessutom fungerar det sömlöst med Google AdSense och lägger automatiskt till den kod som krävs för att tjäna pengar på annonser på din webbplats.

MonsterInsights

MonsterInsights integreras med olika verktyg för att öka din spårning.

När det gäller Google-verktyg ansluter plugin-programmet till både Google Search Console och Google Ads.

Det erbjuder dock inte möjligheten att installera Google Tag Manager-kod eftersom den redan spårar många av de händelser där du vanligtvis behöver Tag Manager.

Men det fina är att MonsterInsights kan integreras med massor av programvara och tjänster utanför Googles ekosystem.

Om du till exempel driver en webbutik fungerar MonsterInsights sömlöst med WooCommerce, Easy Digital Downloads, MemberPress och andra e-handelsplugins.

På så sätt kan du aktivera Google Analytics e-handelsspårning för att få insikter om produktprestanda och försäljningsdata.

För leadgenerering har MonsterInsights tillägget Forms för att spåra formulärvisningar och konverteringar. Det fungerar också bra med populära plugins för kontaktformulär som WPForms.

Form tracking reports in MonsterInsights

Om du kör annonskampanjer kan du ansluta Meta (Facebook) för att spåra konverteringar från dina annonser genom att lägga till ditt Facebook Pixel ID. Du kan också länka Microsoft Ads med ditt Tag ID för att spåra konverteringar från Bing.

För affiliate-marknadsföring kan MonsterInsights kopplas ihop med Pretty Links för att spåra klick på dina affiliate-länkar. Det integreras också med SEO-plugins som All in One SEO (AIOSEO) och Yoast för att hjälpa dig att spåra dina fokusnyckelord och mäta din SEO-prestanda.

För den fullständiga listan, se menyn ”Growth Tools” under ”Insights”.

MonsterInsight's growth tools

Vinnare – MonsterInsights

Efter noggrant övervägande kom vi fram till att MonsterInsights vinner när det gäller integrationer. Site Kit gör ett bra jobb med att ansluta till Googles verktyg, men MonsterInsights går längre än så.

Det integreras med fler verktyg, inklusive e-handelsplugins som WooCommerce och MemberPress, samt populära formulärplugins som WPForms.

Dessutom kopplas det ihop med Pretty Links för att spåra affiliate-länkprestanda, och det fungerar smidigt med SEO-plugins som Yoast och AIOSEO.

Så om du letar efter ett plugin med ett bredare utbud av integrationer är MonsterInsights det bättre valet.

Prissättning

När du väljer en analyslösning är prissättningen en viktig faktor. Låt oss gå igenom vad du kan förvänta dig med Site Kit och MonsterInsights.

Webbplatskit

Plugin-programmet Google Site Kit är helt gratis och har öppen källkod.

Du kan ansluta din WordPress-webbplats till viktiga Google-tjänster som Google Analytics, Search Console, AdSense, PageSpeed Insights och Tag Manager – allt utan att betala för själva plugin-programmet.

Site Kit by Google

Vissa av de tjänster du ansluter till kan dock ha sina egna villkor och avgifter. Det kan till exempel vara

  • Google Ads kräver en budget om du vill köra annonskampanjer.
  • Google Maps Platform kan ta ut avgifter om du överskrider gränserna för gratis användning.

Den goda nyheten är att de flesta verktyg, som Google Analytics och Search Console, är gratis att använda.

Detta gör Site Kit till ett kostnadseffektivt val för webbplatsägare som vill övervaka och förbättra sin webbplats.

MonsterInsights

Med gratisversionen, MonsterInsights Lite, kan du lägga till Google Analytics i WordPress oavsett din budget. Du kan spåra viktiga mätvärden, lära dig mer om din publik och sätta upp mål.

För mer avancerade funktioner som e-handelsspårning, formulärkonverteringar eller kompatibilitet med plugins som WooCommerce behöver du en premiumlicens.

MonsterInsights erbjuder 3 planer för att passa olika behov, oavsett om du är en ensam bloggare eller driver flera kundwebbplatser.

MonsterInsights' plans

Här är en sammanställning av planerna:

  • Plus (99,60 USD/år för 1 webbplats): Inkluderar standardrapporter, medie- och händelsespårning samt verktyg för EU-efterlevnad. Perfekt för ägare av en enda webbplats eller bloggare.
  • Pro (199,60 USD/år för 5 webbplatser): Lägger till spårning av formulär, kuponger och e-handel, plus integrationer med MemberPress och WP Charitable. Perfekt för onlinebutiker och medlemssajter, med prioriterad support inkluderad.
  • Byrå ($399,60/år för 25 webbplatser): Byggd för byråer och erbjuder avancerad åtkomstkontroll, klientlicenshantering och stöd för flera webbplatser.

Vinnare – Site Kit

Om du fokuserar på budget tarSite Kit hem segern eftersom det är helt gratis att använda och integreras sömlöst med kraftfulla, kostnadsfria verktyg som Google Analytics och Search Console.

Med det sagt gerMonsterInsights utmärkt värde för sina premiumplaner. Dess ytterligare funktioner, som e-handel och spårning av formulär, är skräddarsydda för företag och byråer som letar efter djupare insikter och avancerade integrationer.

Även om det inte är gratis är priset överkomligt med tanke på det stora utbudet av avancerade verktyg som du får.

MonsterInsights vs. Webbplats: Vilken är bäst?

Så, vem vinner när det gäller MonsterInsights vs. Site Kit?

I slutändan handlar det om vad du behöver just nu.

Om du precis har börjat och vill ha ett enkelt och kostnadsfritt sätt att se dina Google Analytics-data är Site Kit ett bra val. Det är enkelt att konfigurera och fungerar bra för personliga bloggar eller mindre webbplatser. Dessutom innehåller det data från PageSpeed Insights, Google Search Console och Google AdSense.

Men om du letar efter något som kan göra mer, då ärMonsterInsights rätt väg att gå.

Den är fullpackad med kraftfulla funktioner, ger djupare insikter och ansluter sömlöst till massor av andra verktyg. Oavsett om du driver en butik, får ett företag att växa eller behöver smartare insikter, så har MonsterInsights allt du behöver.

Dessutom är MonsterInsights utan tvekan det bättre alternativet för övergripande värde och flexibilitet. Speciellt om du vill ha ett verktyg som växer med din webbplats.

🚨 Letar du efter ett annat alternativ? Överväg att använda OnePageGA, en enkel instrumentpanel som gör Google Analytics 4 lätt för nybörjare. Inga plugins, ingen kodning – bara omedelbara, tydliga rapporter med 25+ förgjorda alternativ, e-handelsspårning och anpassade trattar. För en djupgående genomgång kan du gå till vår omfattande OnePageGA-recension.

Vanliga frågor om MonsterInsights vs. Site Kit

Att välja rätt analysverktyg för din WordPress-webbplats kan kännas svårt. Här är svaren på vanliga frågor som hjälper dig att bestämma dig:

Är MonsterInsights gratis?

Ja, MonsterInsights erbjuder en gratisversion med grundläggande funktioner. Men du kan också låsa upp avancerade verktyg och insikter genom att uppgradera till en premiumplan. Du får till exempel e-handelsspårning och massor av mer kraftfulla integrationer.

Är MonsterInsights samma sak som Google Analytics?

Nej, MonsterInsights är ett plugin som ansluter din WordPress-webbplats till Google Analytics 4, vilket gör det lättare att visa och förstå analysdata direkt från din instrumentpanel. Det kommer också med kraftfulla WordPress-funktioner och integrationer som inte är tillgängliga i Google Analytics.

Hur laddar jag ner Google Site Kit?

Du kan ladda ner Site Kit gratis från WordPress Plugin Repository eller direkt från ditt WordPress adminområde genom att söka efter ”Site Kit by Google” under Plugins ” Lägg till ny.

Kommer Site Kit att fungera med e-handelsverktyg som WooCommerce?

Ja, Site Kit integreras med WooCommerce, men det kanske saknar de detaljerade e-handelsspårningsfunktionerna som MonsterInsights tillhandahåller i sin premiumversion.

Varför behöver jag ett analytics-plugin?

Ett analytics-plugin hjälper dig att spåra webbplatsens prestanda, förstå besökarnas beteende och fatta datadrivna beslut – allt utan att du behöver logga in på externa plattformar.

Detta kan göra det mycket lättare att använda dina data för att hjälpa till att växa och förbättra din webbplats. Utan dataanalys blir det mycket svårare att förfina dina strategier.

Kommer analytics plugins att göra min webbplats långsammare?

När de är korrekt konfigurerade kommer analytiska plugins som MonsterInsights och Site Kit inte att påverka webbplatsens prestanda nämnvärt. Med detta sagt är det en bra idé att regelbundet övervaka webbplatsens hastighet och endast använda optimerade plugins.

💡 Är du orolig för att långsamt laddade sidor skadar användarupplevelsen? Kolla in vår ultimata guide till WordPress hastighet och prestanda.

Ska jag använda MonsterInsights, Google Site Kit eller Google Analytics?

Det beror på dina behov. MonsterInsights är utmärkt för användarvänlig analys i WordPress, medan Site Kit erbjuder direkt Google-integration. Google Analytics är kärnverktyget som båda plugins förlitar sig på, men det kräver mer manuell installation om det används ensamt.

Nu är det klart! Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att lära dig mer om MonsterInsights vs. Site Kit. Därefter kanske du vill läsa vår guide om hur du gör A/B-splittestning i WordPress eller kolla in vår expertlista över marknadsföringsdata för webbplatser som du måste spåra.

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

The post MonsterInsights vs Site Kit: Den bästa analyslösningen för WordPress first appeared on WPBeginner.

]]>
https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/monsterinsights-vs-site-kit/feed/ 0
How to Hide Prices in WooCommerce (Keep Product Pricing Private) https://www.wpbeginner.com/sv/wp-tutorials/how-to-hide-prices-in-woocommerce/ https://www.wpbeginner.com/sv/wp-tutorials/how-to-hide-prices-in-woocommerce/#respond Thu, 13 Feb 2025 11:00:00 +0000 https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/how-to-hide-prices-in-woocommerce/ Som standard visar WooCommerce dina produktpriser för alla som besöker din butik. Även om detta fungerar för de flesta online-återförsäljare, behöver vissa företag mer kontroll över vem som ser deras prissättning. När vi hjälper onlinebutiksägare har vi stött på några olika fall där det är… Read More »

The post How to Hide Prices in WooCommerce (Keep Product Pricing Private) first appeared on WPBeginner.

]]>
Som standard visar WooCommerce dina produktpriser för alla som besöker din butik. Även om detta fungerar för de flesta online-återförsäljare, behöver vissa företag mer kontroll över vem som ser deras prissättning.

När vi hjälper onlinebutiksägare har vi stött på några olika fall där det är viktigt att dölja priser i WooCommerce.

Till exempel behöver grossistleverantörer bara visa specialpriser för verifierade företagskunder. Å andra sidan kanske B2B-företag föredrar att diskutera kundernas behov i förväg för att säkerställa att de kan erbjuda rätt lösning till rätt pris.

Efter att ha testat olika lösningar har vi hittat 3 tillförlitliga metoder för att dölja priser i WooCommerce. Dessa metoder kommer att fungera för alla typer av företag, från grossistleverantörer till lyxföretag.

How to Hide Prices in WooCommerce

Vad du bör tänka på innan du döljer produktpriser

Vi har sett några olika situationer där det är vettigt att sälja på WooCommerce utan priser.

Till exempel döljer många grossistleverantörer priser för att förhindra att detaljhandelskunder ser mängdrabatter. Dessutom tar specialtillverkare av möbler ofta bort priser eftersom varje möbel har unika kostnader baserade på material och design.

Vi vet också att vissa lyxvarumärken föredrar att skapa exklusiva shoppingupplevelser för medlemmar genom att endast visa priser för seriösa köpare.

Tyvärr kommer WooCommerce inte med ett inbyggt alternativ för att dölja priser. Men efter att ha testat olika lösningar har vi hittat 3 pålitliga metoder som fungerar bra.

Du kan använda snabblänkarna nedan för att hoppa till din föredragna metod för att dölja priser på WooCommerce:

Är du redo för det här? Låt oss dyka in!

Metod 1: Dölj alla / specifika produktpriser och kundvagnsknappar med kod

I den här metoden visar vi dig hur du döljer produktpriserna och varukorgsknapparna för antingen alla produkter i din butik eller bara för specifika artiklar. Detta tillvägagångssätt är användbart om du vill att kunderna ska kontakta dig direkt för priser eller logga in på sina konton för att se dessa priser.

När vi testade olika alternativ fann vi att många plugins för att dölja priser antingen är ganska dyra eller för komplexa att använda. Det är därför vi har kommit på en enkel kodlösning som får jobbet gjort snabbt.

Vi vet att ”kodlösning” kan låta skrämmande, men oroa dig inte. Det här är en nybörjarvänlig metod.

Vi kommer att använda WPCode, som är ett plugin som gör det lika enkelt att lägga till kod på din webbplats som att kopiera och klistra in. Vi har använt detta plugin på många webbplatser och har funnit det säkert och pålitligt.

Gratisversionen fungerar perfekt för att dölja priser. Men om du vill ha extra funktioner som AI-kodgeneratorn för att skapa anpassade lösningar kanske du vill titta på Pro-versionen.

Vi har testat båda versionerna i stor utsträckning i vår WPCode-recension.

Först måste du installera och aktivera det kostnadsfria WPCode-pluginet. Om du behöver hjälp kan du kolla in vår guide om hur du installerar ett WordPress-plugin.

Därefter kan du följa någon av handledningarna nedan.

Alternativ 1: Dölj pris- och varukorgsknappar för specifika produkter (inloggade användare)

Det enklaste sättet att dölja priser är att använda WPCodes färdiga snippet. Denna kod kommer att dölja priser och varukorgsknappar från specifika produkter när användare inte är inloggade.

Om du redan är bekant med WPCode kan du helt enkelt hitta den i WPCodes snippetbibliotek.

Om det är första gången du använder insticksprogrammet klickar du bara på länken nedan:

Dölj pris och lägg i kundvagn för icke-inloggade användare för specifika produkter

Klicka sedan på knappen ”Lägg till på webbplatsen” för att komma igång.

Adding the WPCode code snippet to the site

Nu måste du antingen skapa ett gratis WPCode-konto eller logga in om du redan har ett.

Under registreringen kommer du att bli ombedd att ansluta din WordPress-webbplats till WPCode-biblioteket.

Logging in to deploy a WPCode code snippet

När du har loggat in väljer du vilken webbplats du vill lägga till snippet på.

Klicka sedan på ”Deploy”.

Selecting a website to deploy the WPCode code snippet into

Systemet tar dig tillbaka till ditt WordPress-adminområde för att avsluta installationen.

Här klickar du bara på ”Bekräfta och installera snippet”.

Confirming to add the WPCode code snippet

Nu kommer du till kodavsnittsredigeraren, där du kan göra två enkla ändringar för att anpassa koden efter dina behov.

Först måste du ändra produkt-ID:n. Leta efter den här kodraden:

$not_purchasable_products = array( 23, 22 );

Ersätt dessa siffror med dina egna produkt-ID:n.

Om du inte är säker på vad de är kan du läsa vår artikel om hur du hittar produkt-ID:n i WooCommerce.

Om du t.ex. vill dölja priserna för produkterna 63, 64 och 65 skriver du:

$not_purchasable_products = array( 63, 64, 65 );

Därefter kan du anpassa det meddelande som visas i stället för priset.

Här är koden som du behöver hitta:

function wws_hide_price_not_logged_in( $price_html, $product ) {
    if ( is_non_purchasable_products_for_visitors( $product ) ) { 
        $price_html = '<div><a href="' . get_permalink( wc_get_page_id( 'myaccount' ) ) . '">' . __( 'Login with wholesale account to see prices', 'wws' ) . '</a></div>';
    }
    return $price_html;

Du kan ändra den här texten: ”Logga in med grossistkonto för att se priser” till vad du vill, till exempel ”Logga in för att se priser” eller ”Kontakta oss för priser”.

Här är ett exempel:

function wws_hide_price_not_logged_in( $price_html, $product ) {
    if ( is_non_purchasable_products_for_visitors( $product ) ) { 
        $price_html = '<div><a href="' . get_permalink( wc_get_page_id( 'myaccount' ) ) . '">' . __( 'Login to see prices', 'wws' ) . '</a></div>';
    }
    return $price_html;

När användare klickar på den här länken kommer de till WooCommerce inloggningssida för att logga in.

Slutligen växlar du från ”Inactive” till ”Active”. Klicka sedan på ”Uppdatera”.

Adding premade code snippet to hide WooCommerce prices with WPCode

Nu är det bara att besöka dina produktsidor för att se förändringarna.

Du kommer att märka att pris- och varukorgsknapparna är dolda och ersatta av ditt anpassade meddelande.

Asking users to log in to see WooCommerce prices

Så enkelt är det!

Alternativ 2: Dölj pris- och kundvagnsknappar för alla användare

Om du vill dölja priser och varukorgsknappar för alla som besöker din WooCommerce-butik måste du lägga till en annan kodsnutt. Den här metoden fungerar oavsett om användarna är inloggade eller inte.

Börja med att gå till Code Snippets ” + Add Snippet i din WordPress instrumentpanel. Klicka på ”Add Your Custom Code (New Snippet)” och sedan på knappen ”+ Add Custom Snippet”.

Add Custom Snippet button in WPCode

Därefter visas några kodtyper som du kan välja mellan.

Här väljer du bara ”PHP Snippet”.

Choosing PHP snippet in WPCode

Därefter måste du ge din kodsnutt en titel. Det kan vara något enkelt som ”Dölj alla WooCommerce-priser.

Kopiera sedan koden nedan i avsnittet ”Kodförhandsgranskning” och klistra in den där:

/**
 * Hide Price & Add to Cart for All Users for All Products
 */

/**
 * Function to check if products should be non-purchasable.
 * This will always return true to apply to all products.
 */
function is_non_purchasable_products( $product ) {
    // Always return true to make all products non-purchasable for all users
    return true;
}

/**
 * Set product as not purchasable
 */
function wws_set_not_purchasable( $is_purchasable, $product ) {
    if ( is_non_purchasable_products( $product ) ) {
        // Set product as not purchasable
        $is_purchasable = false;
    }
    return $is_purchasable;
}

/**
 * Replace price with 'Contact us for pricing' message linking to the contact page
 */
function wws_hide_price( $price_html, $product ) {
    if ( is_non_purchasable_products( $product ) ) {
        // Get the URL for the contact page by slug
        $contact_page = get_page_by_path( 'contact' );
        if ( $contact_page ) {
            $contact_url = get_permalink( $contact_page );
        } else {
            // Default to '/contact' if the page is not found
            $contact_url = site_url( '/contact' );
        }

        // Set the price HTML to the contact message
        $price_html = '<div><a href="' . esc_url( $contact_url ) . '">' . __( 'Contact us for pricing', 'wws' ) . '</a></div>';
    }
    return $price_html;
}

/**
 * Hide the 'Add to Cart' button
 */
function wws_hide_addcart( $add_to_cart, $product, $args ) {
    if ( is_non_purchasable_products( $product ) ) {
        // Remove the 'Add to Cart' button
        $add_to_cart = '';
    }
    return $add_to_cart;
}

// Add filters to apply the above functions
add_filter( 'woocommerce_is_purchasable', 'wws_set_not_purchasable', 10, 2 );
add_filter( 'woocommerce_get_price_html', 'wws_hide_price', 10, 2 );
add_filter( 'woocommerce_loop_add_to_cart_link', 'wws_hide_addcart', 10, 3 );

Den här koden tar bort alla pris- och varukorgsknappar från din butik och ersätter dem med en ”Kontakta oss för prisuppgifter”-länk som tar besökarna till din kontaktsida.

När du har klistrat in koden växlar du från ”Inaktiv” till ”Aktiv” och klickar på ”Spara snippet”.

Creating a custom code to hide WooCommerce prices for all users in WPCode

Och det är allt!

Du kan nu besöka din butik och se att alla priser och varukorgsknappar har ersatts med en länk till din kontaktsida.

Asking users to contact store owner to see WooCommerce prices

Mer information finns i vår nybörjarguide om hur du enkelt lägger till egen kod i WordPress.

Metod 2: Dölj produktpriserna för kunder som inte är grossister

Den här metoden är perfekt för företag som vill dölja priser för vanliga besökare och samtidigt visa särskilda grossistpriser för godkända kunder.

Detta tillvägagångssätt fungerar särskilt bra för tillverkare, distributörer och B2B-företag som vill behålla exklusiva priser för sina grossistköpare.

Det är också bra om du inte är ett fan av kodlösningen från tidigare, eftersom vi kommer att använda plugins från den användarvänliga Wholesale Suite.

Innan vi dyker in rekommenderar vi att du läser vår detaljerade Wholesale Suite-recension för att förstå alla funktioner som denna plugin-svit erbjuder.

Steg 1: Installera de nödvändiga plugin-programmen för Wholesale Suite

För att den här metoden ska fungera effektivt måste du installera det kostnadsfria Wholesale Suite-pluginet. Det hanterar de grundläggande grossistbutiksfunktionerna, inklusive att ställa in grossistprissättningsstrukturer för dina produkter.

Du kommer också att behöva få premium Wholesale Suite-tillägget, särskilt grossistpriser och Wholesale Lead Capture.

Det första tillägget är viktigt för att dölja priser från vanliga kunder medan du visar dem för dina grossistköpare. Det finns ingen väg runt den här, eftersom det är kärnpluginet som gör prisdöljande möjligt.

Den andra skapar ett professionellt registreringssystem där potentiella grossistkunder kan ansöka om ett konto. Om du föredrar det kan du också använda WPForms för att skapa dina registreringsformulär.

När du har installerat dessa WordPress-plugins går du till Partihandel ” Licens i din instrumentpanel.

Adding a license to the Wholesale Suite plugin

Här anger du licensnycklarna och e-postadressen som är kopplade till dina inköp av premiumplugin. Du hittar dessa uppgifter i det bekräftelsemail du fick när du köpte insticksprogrammen.

Om du har köpt flera Wholesale Suite-plugins kan du använda flikarna längst upp för att komma åt licensnyckelinställningarna för var och en.

När du har angett licensinformationen för varje verktyg ska du klicka på ”Spara ändringar”. När du är klar kan du gå vidare till nästa steg.

Saving the Wholesale Suite license key

Steg 2: Skapa ett testkonto för en grossistkund

Wholesale Suite skapar en särskild användarroll för ”grossistkunder” som låter dig hantera prissättningen för alla dina grossistkunder på ett och samma ställe. När dessa kunder loggar in kommer de automatiskt att se sina särskilda grossistpriser.

För att se till att din prisdöljning fungerar korrekt behöver du ett testkonto för grossistkunder. Detta hjälper dig att kontrollera hur din WooCommerce-butik ser ut från både en grossistkunds synvinkel och en vanlig besökares perspektiv.

Det är enkelt att skapa ett grossistkonto. Först går du bara till Användare ” Lägg till nytt i din WordPress-panel.

Adding a new user in WordPress

Nu fyller du i grundläggande information som e-postadress och användarnamn och väljer sedan ”Wholesale Customer” i rullgardinsmenyn ”Role”.

Klicka slutligen på ”Add New User” för att skapa kontot.

Changing a customer's wholesale user role

Du kanske också vill förhindra grossistkunder från att göra inköp till ordinarie pris när de inte uppfyller grossistvillkoren. Som standard visar plugin-programmet en varning, men kunderna kan fortfarande köpa till detaljhandelspriser.

För att ändra detta, gå till Partihandel ” Roller och hitta rollen ”Partihandelskund”. Klicka på knappen ”Redigera” under rollen för att anpassa den.

Editing the wholesale customer role

Markera sedan rutan för ”Förhindra köp om grossistvillkoret inte uppfylls”.

Därefter klickar du bara på ”Edit Wholesale Role” för att spara dina ändringar.

Editing the wholesale user role

Steg 3: Dölj priser och varukorgsknappar

Därefter måste du dölja priserna och knapparna på kundvagnssidan för vanliga besökare i webbutiken.

För att göra detta kan du gå till Partihandel ” Inställningar. Se till att du befinner dig i avsnittet ”Grossistpriser” och navigera till fliken ”Pris”.

The Price settings for Wholesale Suite

Bläddra sedan ner till inställningen ”Dölj pris och Lägg i kundvagn” och markera rutan bredvid den.

Under den kan du lägga till en anpassad text som ersätter pris- och varukorgsknapparna. Om du lämnar detta tomt kommer standardmeddelandet ”Logga in för att se priser” att visas istället.

Hiding the price and cart buttons in Wholesale Suite

Bläddra nu ner och se till att inställningen ”Visa grossistpris för användare som inte är grossister” är inaktiverad.

Klicka till sist på knappen ”Spara ändringar”.

Saving changes to the Wholesale Suite's pricing settings

Steg 4: Lägg till och dölj grossistpriser för WooCommerce-produkter

Du är nu redo att börja lägga till grossistpriser för enskilda produkter. Du kan gå vidare och öppna en ny eller befintlig produkt för redigering.

Om det är första gången du lägger till en produkt kan du läsa vår guide WooCommerce gör det enkelt för mer information.

När du skapar en ny produkt eller redigerar en befintlig produkt måste du någon gång gå till avsnittet ”Produktdata”.

Här ställer du in ditt ”ordinarie pris”. Det här är vad vanliga kunder ser. Sedan hittar du avsnittet ”Partipriser” och väljer din rabattyp från rullgardinsmenyn. Du kan erbjuda antingen en procentuell rabatt eller ett fast pris.

The WooCommerce pricing settings

För procentrabatter väljer du bara rabattypen ”Procent” och anger ditt rabattbelopp.

Wholesale Suite kommer automatiskt att beräkna det slutliga priset.

Setting a wholesale percentage discount

Om du väljer ”Fast” som rabattyp kan du bara ange det exakta grossistpriset som du vill ta ut.

Vill du köra tidsbegränsade grossisterbjudanden? Detta är perfekt för att köra säsongskampanjer och konvertera fler WooCommerce-besökare till kunder.

För att göra detta kan du klicka på länken ”Schema”.

Scheduling a WooCommerce wholesale discount

Därefter kan du ange startdatum och slutdatum för din kampanj för grossistförsäljningspriser.

På så sätt behöver du inte aktivera och inaktivera rabatten manuellt. Det fungerar i princip på samma sätt som att schemalägga WooCommerce kupongkoder.

Scheduling a WooCommerce wholesale discount

Den här inställningen är naturligtvis valfri. Om du inte är redo att använda den nu kan det vara bra att ha den i åtanke för framtiden.

Ställ sedan in dina minimikrav för beställning i avsnittet ”Minsta kvantitet för grossistorder”.

Detta anger hur många artiklar en grossist måste köpa för att få tillgång till specialpriser.

Setting a minimum order amount for wholesale orders

Bläddra sedan ner till avsnittet ”Kvantitetssteg för grossistorder”.

Ange ”1” i lämpligt fält.

How to add wholesale pricing in WooCommerce

Detta kommer att göra så att den minsta orderkvantitet som du angav ovan tillämpas på varje artikel.

På så sätt kan ingen försöka missbruka grossisträttigheter. Mer information om den här inställningen finns i Wholesale Suite-dokumentationen om minimikrav för beställningar.

Slutligen kan du göra din produkt synlig endast för grossistkunder genom att använda inställningen ”Restrict To Wholesale Roles” högst upp på sidan. Skriv in och välj ”Grossistkund” i det här fältet.

I det här skedet kan du fortsätta att slutföra dina produktinställningar. Du kan till exempel lägga till ett bildgalleri för produkten, bädda in en produktvideo eller infoga produkttaggar.

När du är klar klickar du bara på ”Uppdatera” eller ”Publicera” för att spara dina ändringar. Du kan sedan upprepa samma steg för alla dina grossistprodukter.

Restricting a product to just wholesale customers with Wholesale Suite

Steg 5: Konfigurera dina registreringsformulär för grossister

Wholesale Suite-tillägget skapar automatiskt registrerings- och inloggningssidor för dina grossistkunder. Innan du börjar acceptera ansökningar, låt oss dock anpassa registreringsformuläret så att det passar dina behov.

Gå till Partihandel ” Inställningar, klicka sedan på fliken ”Wholesale Lead Capture” och öppna menyn ”Registreringsformulär”.

Configuring the Wholesale Suite registration form settings

Här kan du skrolla nedåt för att hitta en tabell som visar alla tillgängliga formulärfält.

Grundläggande fält som förnamn, efternamn, e-post och användarnamn ingår som standard, men vissa kan behöva aktiveras. För att aktivera ett fält klickar du på pennan ”Redigera” i kolumnen ”Åtgärd”.

Configuring the Wholesale Suite registration form fields

Allt du behöver göra nu är att markera rutan ”Aktiverad” för att göra den synlig och markera fältet som ”Obligatoriskt” om du vill göra det obligatoriskt.

Kom ihåg att klicka på ”Save Custom Field” när du är klar.

Saving changes to Wholesale Suite registration fields

Gå nu till fliken ”Allmänt” för att hitta dina nya inloggnings- och registreringssidor för grossister.

Gå vidare och klicka på ”Visa sida” för att förhandsgranska dem.

Viewing the Wholesale Registration and Log In pages

När du har öppnat dem kan du lägga till länkarna till dessa sidor i din navigeringsmeny. På så sätt kan användarna enkelt hitta dem när de surfar i din webbutik.

Hur du gör det kan du läsa i vår guide om hur du lägger till en navigeringsmeny i WordPress.

An example of Wholesale Suite registration page

Ett viktigt beslut är hur ni ska hantera nya ansökningar.

Under ”Auto Approve New Leads” väljer du mellan ”Manual Approval Required” eller ”Auto Approval”.

Vi rekommenderar starkt manuellt godkännande för att skydda dina grossistpriser och verifiera legitima företag.

Choosing whether to manually or automatically approve wholesale signups with Wholesale Suite

När du är nöjd med inställningarna för registreringsformuläret kan du bläddra upp igen.

Klicka till sist på knappen ”Spara ändringar”.

Saving changes to Wholesale Registration Form settings

💡 Proffstips: Är du inte förtjust i registreringsformuläret från Wholesale Suite? Använd WPForms istället! Du kan läsa vår guide om hur du skapar ett anpassat registreringsformulär för steg-för-steg-instruktioner.

Steg 6: Skapa ett beställningsformulär för grossist

Det sista steget är att skapa ett beställningsformulär för grossister, som effektiviserar beställningsprocessen för dina grossistkunder. Med det här formuläret kan de enkelt lägga bulkbeställningar utan att navigera genom flera produktsidor, vilket sparar tid för både dig och dina kunder.

När vi skapar orderformulär för grossister har vi upptäckt att företag får bäst resultat genom att inkludera viktiga fält som produkt-SKU:er och önskade leveransdatum.

På så sätt kan grossistkunder snabbt lägga bulkbeställningar samtidigt som de ger all information som du behöver för att behandla deras förfrågningar effektivt.

För detaljerade instruktioner om hur du skapar ett optimerat beställningsformulär för grossister, kolla in vår omfattande guide om hur du skapar ett beställningsformulär för grossister i WordPress.

Och det var det! Låt oss titta på hur detta fungerar i praktiken. Så här ser vår butik ut för vanliga besökare:

An example of prices being hidden with the Wholesale Suite plugin

Vi försökte också logga in som grossistkund för att se om priset var synligt den här gången.

Kolla in resultatet nedan.

An example of prices being visible when a wholesale customer views the product pages, enabled with Wholesale Suite

Du kan också läsa vår guide om hur du växlar mellan användarkonton i WordPress om du behöver hjälp med att logga in och ut från dina konton.

Metod 3: Skapa en professionell onlinekatalog utan priser

Den här metoden förvandlar din WooCommerce-butik till en professionell produktkatalog. Den är perfekt för företag som föredrar att hantera prisdiskussioner via e-post, ett kontaktformulär eller offline.

YITH WooCommerce Catalog Mode plugin erbjuder ett enkelt sätt att skapa en prisfri katalog. Vi har testat och delat hur man använder detta plugin tidigare i vår handledning om hur man lägger till en produktkatalog i WooCommerce.

Till skillnad från grossistmetoden kan du med den här metoden ta bort priserna helt och hållet och ersätta dem med anpassade kontaktknappar. Du kan dölja priser för hela din butik, specifika produktkategorier eller enskilda artiklar.

Denna flexibilitet gör den idealisk för specialtillverkare, lyxbutiker och tjänsteleverantörer som behöver kunna lämna prisförslag baserat på kundens krav.

I den här guiden kommer vi att fokusera på de viktigaste inställningarna för att aktivera katalogläge och dölja priser med YITHs plugin. Baserat på våra tester fann vi att dessa grundläggande funktioner är tillräckliga för att få de flesta butiker att komma igång med dolda priser.

Med detta sagt, kom ihåg att vi bara skrapar på ytan av vad detta plugin kan göra. Vi har utforskat många mer avancerade funktioner i vår detaljerade recension av YITH WooCommerce Catalog Mode.

Du måste också köpa premiumversionen av pluginet. Gratisversionen fungerar bra, men funktionen för att dölja priser är endast tillgänglig i betalversionen.

Steg 1: Installera och aktivera YITH WooCommerce Catalog Mode

När du har köpt pluginet går du till YITH-webbplatsen och loggar in på ditt YITH-konto. Gå sedan till fliken ”Licenser och nedladdningar”.

Downloading premium YITH plugin

Klicka sedan på knappen ”Download Plugin” för att ladda ner plugin-filen från ditt YITH-konto. Se till att hålla din webbläsarflik öppen, eftersom du kommer att behöva licensnyckeln om en stund.

Nu är det bara att installera pluginet på din WordPress-webbplats.

När installationsguiden visas måste du ange din YITH-e-postadress och licensnyckel.

Activating YITH license

När du har angett dina uppgifter klickar du på ”Activate license” för att slutföra installationsprocessen.

När det är gjort klickar du på ”Gå till plugin-instrumentpanelen” för att börja anpassa dina inställningar för katalogläget.

Going to the YITH plugin dashboard

Låt oss nu gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Konfigurera grundläggande inställningar för katalogläget

Katalogläget förvandlar din butik från en shoppingwebbplats till en produktutställning. Detta är perfekt för företag som vill visa produkter utan omedelbara köpalternativ.

För att börja, gå till YITH ” Katalogläge och navigera till fliken ”Inställningar”. Det är här du kommer att konfigurera alternativen för att köra WooCommerce utan priser.

Först kan du välja om du vill aktivera katalogläget för alla användare eller bara för gästanvändare.

Enabling the catalog mode with YITH plugin

Du kan också aktivera katalogläget för användare med användarrollen Administratör för att testa hur läget ser ut.

När du skrollar nedåt kan du aktivera funktionen ”Disable shop” om du vill ta bort varukorgssidan, kassasidan och alla add-to-cart-knappar från din butik.

Disabling the WooCommerce shop functions with the YITH plugin

Om du avaktiverar butiksfunktionen får du ytterligare alternativ för att ställa in specifika tidsintervall eller dagar.

Detta är särskilt användbart om du bara vill dölja priser under dagar eller högtider då din webbutik inte tar emot beställningar.

Disabling the shop function for certain dates with the YITH plugin

För mer riktad kontroll kan du bara hoppa över menyn ”Inaktivera butik” och fokusera på inställningarna under avsnittet ”Inställningar för ”Lägg i kundvagn” i katalogläget”.

Här kan du använda rullgardinsmenyer för att välja exakt var du vill dölja eller visa add-to-cart-knappar. Du kan till exempel dölja eller visa dem för artiklar i din uteslutningslista, vilket är en funktion som låter dig gruppera specifika produkter, kategorier eller taggar tillsammans.

Det gör det enkelt att dölja knappar för just de utvalda artiklarna istället för hela butiken. Vi kommer att prata mer om att skapa undantagslistor i ett senare avsnitt.

Disabling the shop functions for products in exclusion list in the YITH plugin

Om du flyttar dig nedåt kan du välja att dölja knappen ”Lägg i varukorg” i produktvarianter. Detta gör att katalogläget förblir konsekvent för alla produkttyper, inklusive de med flera alternativ som storlek eller färg.

Du kan också bestämma vad som ska visas i stället för ”Lägg till i varukorgen”-knapparna på WooCommerce-sidorna.

Vi rekommenderar att du väljer ”Inget” för dessa alternativ för att hålla utrymmet rent. Vi kommer att lägga till anpassade knappar i ett annat avsnitt senare.

Hiding the cart buttons in product pages with YITH plugin

Längre ner hittar du ”Prisinställningar i katalogläge”.

Du kan välja mellan att dölja priser för alla produkter eller bara för dem som finns i din exkluderingslista.

När du döljer priser kan du ersätta dem med anpassade knappar. Pluginet innehåller flera fördesignade knappstilar, som ”Sample Button 1”, som vi kommer att anpassa i nästa steg.

Kom ihåg att klicka på ”Spara alternativ” när du är klar med dina val.

Hiding prices in product pages with YITH plugin

Steg 3: Skapa en ny knapp för att ersätta kundvagnsknappen

Nu är det dags att anpassa knappen som kommer att ersätta dina varukorgsknappar och priser. Gå till fliken ”Buttons & Labels” för att komma igång.

Välj en av de fördesignade knapparna som tillhandahålls av YITH och klicka sedan på pennans ”Redigera”-ikon för att anpassa den.

Editing a button in YITH WooCommerce Catalog Mode

Ge först din knapp ett enkelt namn så att du lätt kan hitta den senare.

På fliken ”Innehåll” kan du ändra knapptexten till något som passar dina behov. Populära val är ”Begär en offert”, ”Kontakta oss för prisuppgift” eller ”Få ett anpassat pris”.

Replacing the button text in YITH WooCommerce Catalog Mode

Genom att lägga till en ikon kan du göra din knapp mer engagerande. För att göra det kan du välja ”Välj bland standardikoner” i avsnittet Ikon.

Du kan bläddra bland de tillgängliga alternativen för att hitta ett som passar ditt budskap.

Choosing a button icon in YITH WooCommerce Catalog Mode

Du kan också finjustera din ikon genom att justera storlek, inriktning och färger.

Se bara hur dina ändringar visas i förhandsgranskningen till höger på sidan.

Customizing the button icon in YITH WooCommerce Catalog Mode

Gå nu till fliken ”Style” för att anpassa knappens utseende.

Det är här du kan ändra bakgrundsfärger, bredd, kanter, utfyllnad och marginaler så att de passar din webbplats design.

Customizing the button style in YITH WooCommerce Catalog Mode plugin

Slutligen, på fliken ”Alternativ”, ställer du in länken för din knapp. Vi rekommenderar att du använder alternativet ”Custom URL” för att dirigera besökare till din kontakt- eller inloggningssida.

Du kan också lägga till en svävningsanimation för att göra din knapp mer interaktiv och iögonfallande.

När du är klar klickar du bara på knappen ”Uppdatera”.

Adding a custom URL to the call-to-action button in YITH WooCommerce Catalog Mode

Så enkelt är det!

Steg 4: Skapa ett formulär för produktförfrågan (valfritt)

Genom att lägga till ett förfrågningsformulär direkt på dina produktsidor kan du göra det enklare för kunderna att fråga om priser. På så sätt behöver de inte lämna produktsidan för att kontakta dig.

För att ställa in detta navigerar du till fliken ”Förfrågningsformulär”. Välj ”Synlig i alla produkter” under ”Ställ in frågeformuläret som”. Detta säkerställer att formuläret visas på alla produktsidor.

För alternativet ”Formulär att visa” kan du använda formuläret ”Standard” som medföljer plugin-programmet.

Om du redan använder WPForms eller ett annat formulärplugin kan du välja dina befintliga formulär istället.

Making the inquiry form visible on product page in YITH WooCommerce Catalog Mode plugin

När du använder formuläret ”Standard” kan du anpassa vilka fält som ska visas.

Vi rekommenderar att du håller det enkelt med viktiga fält som förnamn, e-post och meddelande. Enligt vår erfarenhet får kortare formulär vanligtvis fler inskickningar.

Enabling form fields in YITH WooCommerce Catalog Mode plugin

Du har två val för var formuläret visas: i en WooCommerce-flik under produktbilden eller i området för kort beskrivning.

Om du väljer flikalternativet kan du anpassa flikens titel till något i stil med ”Begär pris” eller ”Produktförfrågan”.

Choosing where to display the inquiry form in YITH WooCommerce Catalog Mode

Glöm inte att aktivera inställningen ”Inkludera produkt Permalink”.

Detta lägger till produktens URL i e-postmeddelanden med förfrågningar, vilket gör det mycket enklare att spåra vilka produkter kunderna frågar efter.

Behöver du hjälp med att bestämma om du ska välja mellan en WooCommerce-flik eller en kort produktbeskrivning?

Så här ser det första alternativet ut:

Example of an inquiry form in a WooCommerce tab

Om du väljer alternativet produktbeskrivning kommer frågeformuläret att visas precis under den knapp som du just skapade.

Så här:

An example of an inquiry form made with YITH WooCommerce Catalog Mode

Bonus: Hur man skapar en uteslutningslista (Dölj priser för specifika WooCommerce-produkter)

Nu ska vi titta på hur du kan dölja priser för specifika produkter istället för hela butiken. Detta förutsätter att du redan har ställt in ditt katalogläge för att arbeta med en uteslutningslista i steg 2.

För att komma igång går du till fliken ”Undantagslista” och klickar på ”+ Lägg till undantagslista”. Ett nytt fönster öppnas där du kan välja vilka typer av artiklar som du vill dölja priser för.

Creating an exclusion list in YITH WooCommerce Catalog Mode

Rullgardinsmenyn ”Artikeltyp” ger dig tre alternativ: enskilda produkter, hela produktkategorier eller produkttaggar. Denna flexibilitet gör att du kan dölja priser på sätt som är vettiga för ditt lilla företag.

Börja sedan skriva in produktnamn, kategorier eller taggar i fältet ”Välj produkter”. Pluginet kommer att föreslå matchningar när du skriver. Du kan också välja om du vill visa ett förfrågningsformulär för dessa specifika artiklar.

Adding items to the YITH WooCommerce Catalog Mode exclusion list

Du kommer att se inställningar för ”Använd anpassade alternativ för ”Lägg i varukorg”” och ”Använd anpassade alternativ för pris”. Vi rekommenderar att du avmarkerar dessa om du vill behålla de inställningar som du skapade i steg 2.

När du är klar klickar du bara på ”Add exclusion list” för att spara dina ändringar. Och så är det klart!

Här är ett exempel på hur din produktsida kan se ut när du aktiverar plugin-programmet:

What the custom contact button made with YITH WooCommerce Catalog Mode plugin

Läs mer WooCommerce tips och tricks

Nu när du har lärt dig hur du säljer produkter på WooCommerce utan priser kanske du vill lära dig fler sätt att optimera din webbutik. Kolla in dessa nybörjarguider för fler tips och tricks:

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att lära dig hur du döljer priser i WooCommerce. Du kanske också vill kolla in vår lista över de bästa WordPress-temana för WooCommerce-webbplatser och vår guide om hur du säljer produkter i WooCommerce.

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

The post How to Hide Prices in WooCommerce (Keep Product Pricing Private) first appeared on WPBeginner.

]]>
https://www.wpbeginner.com/sv/wp-tutorials/how-to-hide-prices-in-woocommerce/feed/ 0
Hur du förvandlar dina WooCommerce-kunder till affiliates https://www.wpbeginner.com/sv/wp-tutorials/how-to-turn-your-woocommerce-customers-into-affiliates/ https://www.wpbeginner.com/sv/wp-tutorials/how-to-turn-your-woocommerce-customers-into-affiliates/#respond Wed, 12 Feb 2025 11:00:00 +0000 https://www.wpbeginner.com/sv/opinion/how-to-turn-your-woocommerce-customers-into-affiliates/ Vi vet alla att värvningsprogram är kraftfulla. Men låt oss vara ärliga – det är inte lätt att hitta äkta varumärkesförespråkare. Många program lockar människor som bara vill göra en snabb vinst, vilket leder till oäkta kampanjer som inte konverterar någon. Tänk bara på de… Read More »

The post Hur du förvandlar dina WooCommerce-kunder till affiliates first appeared on WPBeginner.

]]>
Vi vet alla att värvningsprogram är kraftfulla. Men låt oss vara ärliga – det är inte lätt att hitta äkta varumärkesförespråkare.

Många program lockar människor som bara vill göra en snabb vinst, vilket leder till oäkta kampanjer som inte konverterar någon. Tänk bara på de gånger du har sett online-influencers som alla marknadsför exakt samma produkt på samma sätt – blev du övertygad av dem?

Tack och lov har du som WooCommerce-butiksägare en STOR fördel: en inbyggd gemenskap av kunder som verkligen älskar och använder dina produkter. Genom att konvertera dessa befintliga kunder till affiliates kan du låsa upp kraften i autentisk mun-till-mun-marknadsföring.

I den här artikeln visar vi dig hur du kan rekrytera en armé av motiverade, entusiastiska varumärkesambassadörer med hjälp av de människor som redan handlar i din WooCommerce-butik.

How to Turn Your Customers into Affiliates (in 1-Click)

Hur du gör dina kunder till affiliates

Ett värvningsprogram är ett beprövat sätt att få ditt företag att växa. Men för att få bästa resultat måste du samarbeta med människor som verkligen gillar ditt varumärke.

Vilka är bättre på att marknadsföra dina produkter än dina lojala kunder? Dessa människor är redan passionerade för ditt varumärke, och denna äkthet kommer att lysa igenom i deras kampanjer. Det är det bästa sättet att bygga upp förtroende och trovärdighet hos potentiella nya kunder.

Ännu bättre, du behöver inte spendera tid på att hitta och rekrytera dessa affiliate-partners. Istället kan du helt enkelt lägga till ett registreringsformulär på din WooCommerce-butiks viktigaste sidor, till exempel kontosidan.

Och det bästa av allt? Om du skapar ett remissprogram med hjälp av ett plugin som AffiliateWP, kan du skapa detta registreringsformulär och börja konvertera dina kunder på bara några minuter.

How to Turn Your Customers into Affiliates (in 1-Click)

Ännu bättre, AffiliateWP visar bara detta formulär till personer som redan har gjort ett köp i din webbutik. Detta gör att du kan rikta in dig på engagerade kunder som redan är bekanta med dina WooCommerce-produkter.

Denna kund kan sedan registrera sig med ett enda klick. AffiliateWP genererar automatiskt deras affiliatelänk så att de kan börja marknadsföra ditt varumärke direkt.

An example of a referral program, created using AffiliateWP

Med det sagt, låt oss se hur du kan lägga till ett affiliateprogram i WooCommerce och låta kunderna registrera sig med ett klick.

Steg 1. Konfigurera AffiliateWP

AffiliateWP är ett kraftfullt verktyg för affiliate-spårning och hantering för företag som vill starta sitt eget värvningsprogram. Till skillnad från andra affiliateprogram är AffiliateWP byggt som ett WordPress-plugin, så att du enkelt kan lägga till det på din webbplats.

Det integreras också sömlöst med WooCommerce, så du kommer inte att ha några problem med att konvertera kunder till affiliates. När du har skapat ditt registreringsformulär kommer AffiliateWP automatiskt att lägga till det på din butiks viktigaste sidor, till exempel sidan Mitt konto, fliken Instrumentpanel och bekräftelsesidan för kassan.

Först måste du installera och aktivera AffiliateWP:s premiumplugin. Mer information finns i vår handledning om hur du installerar ett WordPress-tillägg.

Vid aktivering kommer installationsguiden att fråga efter din licensnyckel. Du kan få den här informationen från ditt konto på AffiliateWP:s webbplats.

När du har gjort det klickar du på knappen ”Fortsätt”.

Configuring the AffiliateWP affiliate management plugin

Vid den här tidpunkten kommer AffiliateWP att skanna din webbplats och sedan föreslå några populära plugin-integrationer som du kanske vill aktivera.

På den här skärmen måste du välja ”WooCommerce” för att ansluta din onlinebutik.

How to integrate WooCommerce and AffiliateWP

Klicka sedan på ”Fortsätt”.

Därefter kan du välja hur du vill betala dina affiliates. Du kan välja alternativet ”Utbetalningstjänst” för att betala med kreditkort eller ”PayPal-utbetalningar” om du föredrar utbetalningar med ett klick.

När du har gjort ditt val är det bara att gå vidare till nästa steg.

Choosing a payment method for your referral network

Här kan du välja en valuta för din butik.

Du kan också ange en standardprovision för alla dina affiliates. Om du är osäker behöver du inte oroa dig – du kan ändra procentsatsen för enskilda affiliates när som helst.

Configuring commission rates for your online marketplace

Klicka slutligen på knappen ”Finish Setup And Exit”.

Du kan nu konfigurera e-postmeddelanden, lägga till opt-in-formulär och spåra alla dina affiliates från din WordPress-instrumentpanel.

För mer information, se vår handledning om hur du enkelt skapar ett värvningsprogram i WordPress.

Steg 2. Aktivera registrering av affiliate

Därefter är det dags att aktivera affiliate-registrering genom att gå till AffiliateWP ” Inställningar. Här måste du välja fliken ”Affiliates”.

How to enable affiliate registration on your WooCommerce store

På den här skärmen markerar du rutan bredvid ”Allow Affiliate Registration”.

Nu är det klart! Kunderna kan nu gå med i ditt värvningsprogram.

Enabling referral registration on your online store

Steg 3. Aktivera widgeten för registrering av affiliates

Nu när registreringen är öppen är nästa steg att skapa ditt affiliate-registreringsformulär.

På den aktuella skärmen bläddrar du till följande alternativ: ”Konvertera kunder till dotterbolag med hjälp av widgeten för registrering av dotterbolag. Gå nu vidare och välj den här alternativknappen.

Adding an affiliate signup form to your eCommerce store

Detta kommer att aktivera registreringswidgeten och lägga till ett helt nytt avsnitt där du kan anpassa ditt formulär.

Steg 4. Anpassa widgeten för registrering

Till att börja med har AffiliateWP en ”Brand”-inställning som låter dig välja en primärfärg som perfekt representerar ditt varumärke.

När du har valt den kommer AffiliateWP automatiskt att skapa en kompletterande färgpalett för din widget.

How to create a branded affiliate signup form for your WooCommerce store

Du kan också lägga till en bakgrundsbild och ändra widgettexten genom att skriva i fälten ”Heading” och ”Text”.

Texten ska motivera kunderna att gå med i ditt värvningsprogram, så det här är ett perfekt tillfälle att förklara fördelarna med att bli en affiliate.

Adding custom messaging to your affiliate sign-up widget

På samma sätt kan du ändra uppmaningen till handling genom att skriva in den i fältet ”Button Text”. Återigen bör detta inspirera kunden att registrera sig, så du bör använda något kort och övertygande.

När du gör ändringar uppdateras förhandsgranskningen automatiskt, så att du kan prova olika inställningar och se vad som ser bäst ut.

Steg 5. Anpassa skärmen för bekräftelse

När du har gjort det kan du anpassa den layout som AffiliateWP visar när en kund går med i ditt program. För att göra detta klickar du på reglaget bredvid ”Förhandsgranska bekräftelse av affiliates registrering”.

Live-förhandsgranskningen uppdateras sedan så att den visar bekräftelselayouten.

How to convert WooCommerce customers into affiliate partners using AffiliateWP

Du kan nu ersätta standardtexten i ”Bekräftelsetext” och ”Bekräftelserubrik” med dina egna meddelanden.

Det här är det perfekta tillfället att tacka nya affiliates för att de gått med i ditt program eller att förklara nästa steg.

Adding a call to action to your referral program

Som du kan se i förhandsgranskningen genererar AffiliateWP en affiliatelänk och lägger till den i bekräftelselayouten automatiskt. Detta innebär att nya registreringar kan börja marknadsföra dina produkter direkt.

Steg 6. Publicera din affiliatewidget

När allt detta är gjort, bläddra till botten av skärmen och klicka på knappen ”Spara ändringar”.

Publishing your affiliate signup form in WordPress

Nu är det klart! AffiliateWP kommer nu att lägga till detta registreringsformulär i din butiks högtrafikerade områden. Om du vill se det i aktion, kom bara ihåg att widgeten bara kommer att visas för kunder som har slutfört minst en beställning.

Tips och tricks för att ladda upp ditt WooCommerce-referensprogram

Så du har nu framgångsrikt lagt till ett referensprogram i din WooCommerce-butik. Det är bra, men det är bara det första steget.

Om du ska omvandla dina kunder till en armé av entusiastiska affiliatepartners måste du få dem att bli glada över ditt program.

För att hjälpa dig, här är våra bästa tips för affiliatemarknadsföring för hur du kan övertyga dina kunder att registrera sig och börja sprida ordet om dina produkter.

Annonsera ditt program

AffiliateWP lägger automatiskt till registreringswidgeten på din butiks viktigaste sidor. Men varför vänta på att kunderna ska logga in på sitt konto och upptäcka den?

Genom att tillkännage ditt affiliateprogram till din e-postlista kan du se till att alla känner till det. Detta innebär att du sannolikt kommer att se registreringar direkt.

För bästa resultat bör e-postmeddelandet tydligt förklara fördelarna med att gå med i ditt affiliateprogram. Du kan också använda segmentering och personalisering för att göra dina meddelanden ännu mer övertygande.

Om någon till exempel har köpt en viss produkt i din butik kan du skriva något i stil med ”Älskade du [produktnamn]? Nu kan du dela den med dina vänner och tjäna lite pengar!”

För att ge programmet en extra skjuts kan du också annonsera det via din blogg, dina konton på sociala medier, din YouTube-kanal och alla andra plattformar där du är närvarande.

Announcing an affiliate marketing program on your website

Erbjud ett extra incitament

Att tjäna pengar är redan en bra drivkraft, men varför inte ge kunderna ytterligare en anledning att gå med i ditt program? Du kan till exempel erbjuda en engångsbonus när en affiliate gör sin första försäljning.

Du kan till och med använda rädslan för att gå miste om något för att få fler att registrera sig genom att erbjuda en förmån under en begränsad tid, till exempel en högre provision. Detta skapar en känsla av brådska och uppmuntrar kunderna att konvertera just nu – i stället för att vänta och eventuellt glömma bort ditt program.

Erbjudande Exklusiva butiksförmåner

På samma sätt kan du motivera kunder att gå med i ditt program genom att erbjuda dem exklusiva förmåner i butiken. Tänk på kupongkoder, tidig tillgång till nya produkter, fri frakt, snabbare leverans – allt som får dem att känna att de får specialbehandling för att de är en affiliate.

Var dock strategisk. Du vill inte att kunder registrerar sig utan att ha för avsikt att faktiskt marknadsföra dina produkter.

Du kan till exempel erbjuda en gratis månad med frakt i förskott och sedan låsa upp ytterligare en gratis månad varje gång affiliate gör en försäljning. Detta håller dem engagerade och marknadsför dina produkter snarare än att bara njuta av dina förmåner.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du gör dina kunder till affiliates. Du kanske också vill se vår guide om hur man gör leadgenerering som ett proffs eller kolla in vårt expertval av de bästa leadgenereringspluginsen.

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

The post Hur du förvandlar dina WooCommerce-kunder till affiliates first appeared on WPBeginner.

]]>
https://www.wpbeginner.com/sv/wp-tutorials/how-to-turn-your-woocommerce-customers-into-affiliates/feed/ 0