WPBeginner https://www.wpbeginner.com/tr Beginner's Guide for WordPress Fri, 14 Feb 2025 11:04:23 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.6.1 MonsterInsights vs Site Kit: WordPress için En İyi Analitik Çözümü https://www.wpbeginner.com/tr/opinion/monsterinsights-vs-site-kit/ https://www.wpbeginner.com/tr/opinion/monsterinsights-vs-site-kit/#respond Fri, 14 Feb 2025 11:00:00 +0000 https://www.wpbeginner.com/tr/opinion/monsterinsights-vs-site-kit/ Google Analytics 4 (GA4), web sitenizin ziyaretçileri hakkında bilgi edinmek için inanılmaz derecede güçlü bir araçtır. Ne yazık ki, özellikle yeni başlayanlar için kullanımı da oldukça zordur. Karmaşık veri setlerinde boğulmadan ziyaretçi davranışları hakkında daha derin bilgiler edinmek istiyorsanız MonsterInsights ve Site Kit by Google… Read More »

The post MonsterInsights vs Site Kit: WordPress için En İyi Analitik Çözümü first appeared on WPBeginner.

]]>
Google Analytics 4 (GA4), web sitenizin ziyaretçileri hakkında bilgi edinmek için inanılmaz derecede güçlü bir araçtır. Ne yazık ki, özellikle yeni başlayanlar için kullanımı da oldukça zordur.

Karmaşık veri setlerinde boğulmadan ziyaretçi davranışları hakkında daha derin bilgiler edinmek istiyorsanız MonsterInsights ve Site Kit by Google arasında kararsız kalabilirsiniz.

Bu eklentilerin her ikisi de Google Analytics raporlarını WordPress içinde kullanılabilir hale getirir, ancak her araç bu hedefe farklı şekilde yaklaşır.

Google’ın resmi WordPress eklentisi olan Site Kit basit bir çözüm sunarken, MonsterInsights ek özelliklere sahip daha kapsamlı bir araçtır.

Kendi web sitemiz için karar verirken, okuyucularımızın gelişen ihtiyaçlarını takip etmemizi sağlayan güçlü özellikleri nedeniyle MonsterInsights’ı seçtik. Bundan gerçekten memnunuz, ancak herkes için en iyi seçim olmayabileceğini biliyoruz.

Bu makalede, kullanım kolaylığı, izleme özellikleri ve genel değer gibi önemli ölçütleri göz önünde bulundurarak bu iki popüler analiz çözümünü karşılaştıracağız. Hadi başlayalım!

MonsterInsights vs Site Kit

Hızlı Genel Bakış: MonsterInsights vs Site Kiti

Zamanınız mı kısıtlı? İhtiyaçlarınıza en uygun olana hızlıca karar vermenize yardımcı olmak için MonsterInsights ile Site Kit ‘in hızlı bir karşılaştırmasını burada bulabilirsiniz.

🥇 MonsterInsights🥈 Site Kit
Ease of UseBeginner-friendly dashboard and easy-to-navigate.Very easy for beginners.
Tracking FeaturesAdvanced tracking with detailed reports for eCommerce, events, and campaigns.Basic tracking for core Google Analytics data + Google Search Console + PageSpeed Insights
GDPR ComplianceBuilt-in tools for GDPR compliance.Requires manual setup.
3rd-Party IntegrationsWooCommerce, MemberPress, Easy Digital Downloads, WPForms, AIOSEO and more.Limited to Google tools like Analytics and Search Console.
Pricing PlansFree version + Premium plans starting at $99.60/year.Completely free.

MonsterInsights ve Site Kitine Giriş

Analitik eklentileri ve araçları, web sitenizin nasıl performans gösterdiğini ve ziyaretçilerinizin web sitenizle nasıl etkileşime girdiğini anlamanıza yardımcı olabilir. Bu veriler stratejilerinizi geliştirmenize ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur.

Ancak birçok analitik çözümü size o kadar karmaşık bilgiler verir ki verileri anlamak veya anlamlandırmak zor olabilir. Yeni başlayanlar için, Google Analytics 4 kullanıyorsanız bu durum kesinlikle geçerlidir.

İyi haber şu ki, WordPress kullanıyorsanız, MonsterInsights ve Site Kit by Google GA4 verilerini basitleştirmeye yardımcı olabilir. Size en önemli ölçümleri doğrudan kontrol panelinizde göstereceklerdir, böylece bir teknoloji sihirbazı olmanıza gerek kalmaz.

MonsterInsights ile GA4’e sadece birkaç tıklamayla bağlanabilirsiniz. Ardından, tonlarca kullanıcı dostu raporu görüntülemenizi sağlar. Örneğin, yeni ve geri dönen web sitesi ziyaretçilerinin sayısını, hangi ülkelerden olduklarını ve ne tür cihazlar kullandıklarını görebilirsiniz.

Gerçek zamanlı istatistikler bile alabilirsiniz! Bu, şu anda sitenizi kaç kişinin ziyaret ettiğini görebileceğiniz anlamına gelir.

Çevrimiçi bir mağaza işletiyorsanız, satışları ve geliri kolayca izlemenize yardımcı olur. Ayrıca raporları, en çok kullanılan sayfalarınız veya kitle demografisi gibi şeylere odaklanacak şekilde özelleştirebilirsiniz.

Ayrıca MonsterInsights, WPForms, WooCommerce ve Yoast gibi popüler araçlarla entegre olarak WordPress kullanıcıları için mükemmel bir seçimdir.

MonsterInsights kontrol paneli şu şekilde görünür:

MonsterInsights' report

MonsterInsights kullanıyoruz ve eklentinin veri analizini nasıl çok basit hale getirdiğini ilk elden gördük. Bilinçli kararlar almak için verileri kullanmayı gerçekten çok daha kolay hale getiriyor.

💡 Uygulamalı deneyimimizi merak ediyor musunuz? Daha fazla ayrıntı için ayrıntılı MonsterInsights incelememize bakın.

Öte yandan, Site Kit WordPress için resmi bir Google eklentisidir.

Google Analytics, Search Console ve AdSense dahil olmak üzere tüm Google araçlarınızı doğrudan WordPress kontrol panelinize bağlamak ve yönetmek için merkezi bir yerdir.

Site Kit size trafiğiniz, arama performansınız ve kazançlarınız hakkında önemli istatistikler verir. Ayrıca, ekstra eklentilere ihtiyaç duymadan daha gelişmiş izleme için Google Tag Manager ile sorunsuz bir şekilde entegre olur.

Site Kit's traffic report at a glance

İlgili: Google Analytics ile Jetpack İstatistikleri arasındaki detaylı karşılaştırmamıza göz atın.

MonsterInsights ve Site Kit’in temellerini ele aldığımıza göre, hangi eklentinin sizin için doğru olduğuna karar vermenize yardımcı olmak için kapsamlı bir şekilde test ettiğimiz ve araştırdığımız temel faktörleri inceleyeceğiz.

İşte üzerinden geçeceğimiz şey:

📣 Neden WPBeginner’a Güvenmelisiniz?

WPBeginner’da WordPress, e-ticaret, çevrimiçi pazarlama, büyüme stratejileri ve çok daha fazlası konusunda uzmanlaşmış bir ekibiz.

Birçok farklı analiz aracı kullandık ve hem Google Analytics hem de MonsterInsights ile kapsamlı deneyime sahibiz.

Aslında, dönüşümleri, yönlendirmeleri ve ziyaretçi demografilerini izlemek için web sitelerimizde MonsterInsights kullanıyoruz. Okuyucularımızı daha iyi anlamamıza ve stratejilerimizi geliştirmemize gerçekten yardımcı oldu.

Kendi sitelerimizde kullanmadığımız araçlar için, okuyucularımıza doğru ve güncel bilgiler sağladığımızdan emin olmak için bunları kapsamlı bir şekilde test ediyor ve araştırıyoruz. Daha fazla ayrıntı için editoryal sürecimize bakın.

Hazır mısınız? Dalış zamanı!

Kullanım Kolaylığı

Bu ilk bölümde, MonsterInsights ve Site Kit için kurulum sürecine ve genel kullanım kolaylığına bakacağız.

Site Kiti

Site Kiti‘ni yüklemek için WordPress panonuza giriş yapabilir ve ardından Eklentiler Yeni Ekle’ye gidebilirsiniz. Arama çubuğuna ‘Site Kit’ veya ‘Site Kit by Google’ yazmanız yeterlidir.

Aracı bulduktan sonra, eklentiyi yüklemek ve etkinleştirmek için istemleri takip edebilirsiniz.

Installing Site Kit by Google from the WordPress dashboard

Bundan sonra, kontrol panelinizdeki ‘Site Kiti’ menüsüne tıklayabilirsiniz.

Ardından Google hesabınızla oturum açmanız, gerekli izinleri vermeniz ve Google Analytics, Search Console ve AdSense gibi hizmetleri bağlamanız gerekir.

Önemli Not: Bu Google hizmetleri için halihazırda hesabınız yoksa, bunları ayarlamanız gerekeceğini unutmayın. Ayrıntılar için WordPress’te Google Analytics’in nasıl kurulacağı ve WordPress web sitenizin Google Search Console’a nasıl ekleneceği hakkındaki kılavuzumuza bakın.

Setting up Google Analytics in Site Kit is part of its setup wizard

Kurulumu tamamladıktan sonra, önemli verileri doğrudan WordPress kontrol panelinizde görüntüleyebileceksiniz.

Site Kiti basitlik düşünülerek tasarlanmıştır. Trafik, en iyi performans gösteren içerik, site hızı ve AdSense kazançları ile ilgili raporları bulmak için sekmeleri kolayca değiştirebilirsiniz.

Site Kit's navigation

Bu, özellikle çok fazla karmaşıklık olmadan sadece temel bilgilere ihtiyaç duyan yeni başlayanlar için daha az bunaltıcı hissettirebilir.

MonsterInsights

MonsterInsights, Google Analytics’i doğrudan WordPress kontrol panelinize getiren güçlü bir eklentidir. Basit grafikler ve raporlarla karmaşık verilerin anlaşılmasını kolaylaştırır.

Başlamak için ücretsiz MonsterInsights eklentisini yükleyecek ve etkinleştireceksiniz.

Etkinleştirildikten sonra, WordPress yöneticinizde yeni bir ‘Insights’ menüsü ve bir karşılama ekranı görünecektir.

The MonsterInsights setup wizard

Kurulum sihirbazı sizden bir web sitesi kategorisi (işletme, blog veya çevrimiçi mağaza) seçmenizi isteyecek ve ardından Google Analytics hesabınıza bağlanmanızıisteyecektir.

Önemli Not: Henüz bir Google Analytics hesabınız yoksa, önce bunu yapmanız gerektiğini unutmayın. Daha fazla bilgi için WordPress’te Google Analytics’in nasıl kurulacağına ilişkin kılavuzumuza bakın.

Giriş yaptıktan ve erişim izni verdikten sonra, web sitesi profilinizi seçebilir ve bağlantıyı tamamlayabilirsiniz.

Sihirbazı tamamladığınızda, sitenizin verilerini izlemek için Google Analytics kurulacaktır.

Google Analytics tonlarca bilgi toplar ve hepsini gözden geçirmek zor olabilir. MonsterInsights, doğrudan WordPress yönetici alanınızda basit, net raporlar görüntüleyerek bunu kolaylaştırır.

MonsterInsights' report

Gibi temel metrikleri takip edebilirsiniz:

  • Trafik kaynakları: Ziyaretçilerinizin nereden geldiğini, kaynakların arama motorları, sosyal medya veya diğer web siteleri olup olmadığını öğrenin.
  • Ziyaretçi konumları: İçerik pazarlama çalışmalarınızı belirli bölgelere daha iyi uyarlamak için kitlenizin hangi ülkelerden olduğunu görün.
  • Cihaz kullanımı: Ziyaretçilerinizin hangi cihazları (masaüstü, mobil veya tablet) kullandığını bilin. Bu veriler, sitenizin tüm kullanıcılar için harika göründüğünden emin olmanızı sağlar.
  • En iyi performans gösteren sayfalar: Kitlenizin seveceği içerikler oluşturmak için hangi sayfaların en çok ilgi gördüğünü keşfedin.
MonsterInsights' traffic sources report

SEO performansı ve sayfa hızı için özel raporlar da vardır.

Bu veriler parmaklarınızın ucundayken, karmaşık Google Analytics raporlarını incelemeden web sitenizin performansını iyileştirmek için bilinçli kararlar alabilirsiniz.

Kazanan – Berabere

Bize göre, MonsterInsights ve Site Kit’i kullanım kolaylığı açısından karşılaştırırken net bir kazanan yok. Bu yüzden beraberlik diyoruz.

Site Kit, basitliği ve daha az özelliği ile yeni başlayanlar için mükemmel bir seçimdir. Google hizmetlerini kullanan ve bunalmış hissetmeden temel bilgileri almak isteyenler için mükemmeldir.

Öte yandan, MonsterInsights daha fazla özellik sunar. Bu harika, ancak yeni başlayanların öğrenmek için biraz daha fazla zamana ihtiyacı olabileceği anlamına geliyor. Bununla birlikte, bir kez alıştığınızda, MonsterInsights sezgiseldir ve kullanımı Google Analytics 4’ten (GA4) çok daha kolaydır.

İzleme Özellikleri

İzleme özellikleri açısından, araştırmamız hem Site Kit’in hem de MonsterInsights’ın sitenizin performansını anlamanıza yardımcı olacak bazı ciddi araçlarla birlikte geldiğini ortaya koydu.

Bakalım her biri neler sunacak.

Site Kiti

Site Kit‘in tek rapor sayfası, toplam ziyaretçilere ve trafik kaynaklarına genel bir bakış sunar. Pasta grafik, trafik kaynaklarını şu şekilde ayırır:

  • Kanallar: Bu, organik trafiği (arama motorlarından), yönlendirme trafiğini (diğer web sitelerindeki bağlantılardan), doğrudan trafiği (kullanıcılar URL’nizi yazdığında veya yer imlerini kullandığında), sosyal trafiği (sosyal medyadan) ve e-posta trafiğini (e-postalarda tıklanan bağlantılardan) kapsar.
  • Konumlar: Kullanıcılarınızın siteye hangi ülkelerden eriştiği.
  • Cihazlar: Masaüstü, mobil veya tablet olmak üzere kullanılan cihaz türü.
Site Kit's traffic report at a glance

Sayfayı aşağı kaydırırsanız, en çok aranan sorgular, sayfa görüntülemeleri ve etkileşim için raporlar da bulabilirsiniz.

Öne çıkan bir diğer özellik ise Site Kit’in trafik ve performans açısından önemli kilometre taşlarına ulaştığınızda sizi bilgilendiren kilometre taşı uyarıları.

Bu, istatistiklerinizi sürekli kontrol etmeden güncel kalmanızı kolaylaştırır.

Site Kit's milestone alerts

Ayrıca, site trafiğini artırırken ekstra teşvikten yararlanabilecek küçük ve orta ölçekli işletmeler için de faydalıdır.

Diğer Google hizmetlerini Site Kit’e bağlarsanız, aşağıdaki raporları da görebilirsiniz:

  • Google Search Console‘dan tıklamaları ve gösterimleri gösteren bir trafik raporu.
  • Web sitenizdeki en popüler anahtar kelimeleri gösteren bir üst sorgular raporu.
  • PageSpeed Insights’a göre web sitenizin performansını gösteren bir hız raporu.
  • AdSense kazançlarınızdan elde ettiğiniz kazançları içeren bir para kazanma raporu.

Genel olarak bu, tüm raporlarınızı ve verilerinizi tek bir yerden yönetmeyi kolaylaştırır.

MonsterInsights

MonsterInsights, temellerin çok ötesine geçen bazı harika izleme özelliklerine sahiptir.

Eklenti, kontrol panelinde çeşitli raporlar sunar. İster e-posta, ister sosyal medya gönderisi veya reklam olsun, pazarlama kampanyalarınızın nasıl gittiğini kolayca görebilirsiniz.

Campaign details in MonsterInsights

Ayrıca satış ortaklığı kampanyalarınızın nasıl gittiğini ve satış ortaklığı bağlantılarınızın gerçekten para kazanıp kazanmadığını kolayca takip edebilirsiniz.

Bu rapor, blog yazarları veya satış ortaklığı gelirlerine bel bağlayan herkes için neyin işe yarayıp neyin yaramadığını anlamak için mükemmeldir.

MonsterInsights' affiliate link reports

Popüler gönderi özelliği, en çok görüntülenen içeriğinizi tanımlar ve ardından bu popüler gönderileri sitenizin kenar çubuğu veya altbilgi gibi diğer alanlarında vurgulamanızı sağlar.

Kitlenizin en çok sevdiği şeylere dikkat çekmek ve sitenizi daha uzun süre keşfetmelerini sağlamak için harika bir yoldur.

Example of the MonsterInsights popular posts widget in a sidebar

Ayrıca tarayıcıları, mobil cihazları ve form gönderimlerini de takip edebilirsiniz. Ayrıca ortalama kaydırma derinliğini, gerçek zamanlı verileri ve daha fazlasını da izleyebilirsiniz.

En iyi kısmı mı? Az önce bahsettiğimiz tüm özellikler MonsterInsights’ın ücretsiz sürümüne dahildir.

Premium eklentiye yükseltirseniz MonsterInsights, Google Analytics’in varsayılan olarak desteklemediği veya kurulumu zor olabilecek gelişmiş izleme özellikleri de sağlar.

Bu öne çıkan özelliklerden biri de e-Ticaret eklentisidir.

Bu eklenti ile müşterilerin sepetlerine kaç kez ürün eklediğini veya sepetten kaç kez ürün çıkardığını takip edebilirsiniz. Ayrıca terk edilmiş sepet oranları hakkında bilgi edinebilir ve yeni ve geri dönen müşteriler arasında ayrım yapabilirsiniz.

Tracking WooCommerce and eCommerce conversions on your online store

Ayrıca açılış sayfalarınızda, reklamlarınızda ve e-posta kampanyalarınızda öne çıkarabileceğiniz popüler ürünleri belirlemenize de yardımcı olur.

Ayrıca, düşük performans gösteren ürünleri takip edebilir ve satışları artırmak için üst satış veya çapraz satış gibi hedefli kampanyalar oluşturabilirsiniz.

Online mağaza sahipleri için bu, Google Tag Manager kullanmaktan veya benzer bir e-ticaret takibi kurmak için bir geliştirici tutmaktan çok daha basittir.

🚨 Önemli Not: MonsterInsights gibi bir analiz eklentisi kullanmıyorsanız Google, Google Analytics 4’te e-ticaret takibini ayarlamak için bir geliştirici tutmanızı önerir. Bu nedenle, bir profesyonel tutmanın zorluğu veya masrafıyla uğraşmak istemiyorsanız MonsterInsights harika bir alternatif olabilir.

eCommerce tracking, in the WordPress dashboard

Ve video içeriği oluşturanlar için MonsterInsights bir Medya eklentisi sunuyor.

Bu eklenti tüm YouTube ve Vimeo videolarınızın performansını izler. Rapor, harici platformdaki görüntülemelerin yanı sıra WordPress içindeki video görüntülemelerini de gösterir.

Video plays analytics in MonsterInsights

Dijital ürünler satıyorsanız, MonsterInsights ayrıca PDF’ler, DOC’lar, ZIP dosyaları ve daha fazlası gibi çeşitli dosya türleri için dosya indirmelerini kolayca izlemenize olanak tanır!

Bu izleme, pazarlama kampanyalarınızda tanıtım için en popüler dijital ürünleri belirlemenize yardımcı olur.

Digital downloads report in MonsterInsights

Kazanan – MonsterInsights

Testlerimize ve araştırmalarımıza dayanarak, MonsterInsights izleme özellikleri kategorisinde açık ara liderdir. Oldukça esnektir ve neredeyse her web sitesi öğesi için çok çeşitli izleme araçları sunar. Ayrıca, bunların çoğu ücretsizdir.

Kampanya takibi ve satış ortaklığı araçları ticari web siteleri için mükemmelken, popüler gönderi özelliği blog yazarları için görünürlüğü artırıyor.

Bu arada, dijital indirmeler satıyor veya videolar yerleştiriyorsanız, bunların performansına ilişkin değerli bilgiler sağlar.

Bu özellikler, MonsterInsights’ı temel bilgilerden daha fazlasına ihtiyaç duyan herkes için en iyi seçim haline getirir.

GDPR Uyumluluğu

Avrupa Birliği’ndeki (AB) kullanıcılara hizmet veren bir web sitesi işletiyorsanız, GDPR’ye (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) uymanız tartışılmaz.

WordPress eklentileri söz konusu olduğunda, uyumlu kalmanıza yardımcı olmak için bazıları diğerlerinden daha donanımlıdır. Site Kit ve MonsterInsights’ın bu konuyu nasıl ele aldığını görelim.

Site Kiti

Site Kit, WP Consent API aracılığıyla GDPR uyumluluğuna yardımcı olur. Ancak, bu özelliği manuel olarak etkinleştirmeniz ve bildirim ve onay gereksinimlerini kendiniz halletmeniz gerekir.

Consent Mode in Site Kit

İyi haber ise CookieYes, Complianz, GDPR Cookie Compliance ve Cookiebot gibi bazı popüler onay yazılımlarının eklenti çakışmalarına neden olmadan Site Kit ile çalışmasıdır.

Bu eklentiler, ziyaretçiler onay verene kadar veri toplanmasını engeller.

MonsterInsights

Öte yandanMonsterInsights, GDPR uyumluluğunu çok daha basit hale getirir.

Premium MonsterInsights lisansı satın alırsanız AB Uyumluluğu eklentisine erişim elde edersiniz. Bu eklenti, GDPR gerekliliklerine uyum sağlamak için IP adresleri gibi kullanıcı verilerinin anonimleştirilmesine yardımcı olur.

Enabling EU Compliance in MonsterInsights

Ayrıca, eklenti Complianz gibi popüler çerez onayı eklentileriyle entegre olur. Bu, çerez banner’larını görüntülemenize ve izleme için kullanıcı onayı toplamanıza olanak tanır.

Kazanan – MonsterInsights

MonsterInsights, AB Uyumluluk eklentisi sayesinde bir kez daha burada liderliği ele geçiriyor. Tek yapmanız gereken eklentiyi yüklemek ve etkinleştirmek için düğmeyi çevirmek. Karmaşık kurulum yok.

Gizlilik uyumluluğu sizin için bir öncelikse (ve öyle olmalıdır), MonsterInsights daha basit bir seçimdir.

📝 Önemli Not: MonsterInsights ve Site Kit, GDPR uyumluluğunu desteklemek için araçlar sunsa da tam uyumluluk, web sitenizin genel olarak verileri nasıl işlediğine, işlediğine ve depoladığına bağlıdır. Daha fazla bilgi için WordPress ve GDPR uyumluluğuna ilişkin nihai kılavuzumuza bakın.

Entegrasyonlar

Yazılım uyumluluğu, analizlerinizi kolaylaştırmada ve daha derin içgörüler sağlamada büyük fark yaratabilir. Şimdi MonsterInsights ile Site Kit’i entegrasyonlar açısından karşılaştıralım.

Site Kiti

Site Kit, sitenizin takibini kolaylaştırmak için bazı harika entegrasyonlar sunuyor. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu entegrasyonlar çoğunlukla diğer Google araçları ve hizmetleriyle.

Örneğin, anahtar kelime verilerini doğrudan WordPress kontrol panelinize getirmek için Google Search Console ile bağlantı kurar. Ayrıca reklam tıklamalarından elde edilen dönüşümleri izlemek için Google Ads’e de bağlayabilirsiniz.

Setting up Search Console in Site Kit is part of its setup wizard

Site Kit’in kullanışlı bir özelliği de Google Tag Manager kodunuzu otomatik olarak yükleyebilmesidir.

Ayrıca, Google AdSense ile sorunsuz bir şekilde çalışır ve sitenize reklamdan para kazanma için gerekli kodu otomatik olarak ekler.

MonsterInsights

MonsterInsights, takibinizi artırmak için çeşitli araçlarla entegre olur.

Google araçları söz konusu olduğunda, eklenti hem Google Search Console hem de Google Ads ile bağlantı kurar.

Ancak, genellikle Tag Manager’a ihtiyaç duyacağınız olayların çoğunu zaten izlediği için Google Tag Manager kodunu yükleme seçeneği sunmaz.

Ancak güzel olan şey, MonsterInsights’ın Google ekosistemi dışındaki birçok yazılım ve hizmetle entegre olabilmesidir.

Örneğin, bir çevrimiçi mağaza işletiyorsanız MonsterInsights; WooCommerce, Easy Digital Downloads, MemberPress ve diğer e-ticaret eklentileriyle sorunsuz bir şekilde çalışır.

Bu şekilde, ürün performansı ve satış verileri hakkında bilgi edinmek için Google Analytics e-Ticaret takibini etkinleştirebilirsiniz.

Potansiyel müşteri oluşturmak için MonsterInsights, form görüntülemelerini ve dönüşümleri izlemek için Forms eklentisine sahiptir. Ayrıca WPForms gibi popüler iletişim formu eklentileriyle de iyi çalışır.

Form tracking reports in MonsterInsights

Reklam kampanyaları yürütüyorsanız, Facebook Piksel Kimliğinizi ekleyerek reklamlarınızdan gelen dönüşümleri izlemek için Meta’yı (Facebook) bağlayabilirsiniz. Bing’den gelen dönüşümleri izlemek için Microsoft Ads’i Etiket Kimliğinizle de bağlayabilirsiniz.

Bu arada, satış ortaklığı pazarlaması için MonsterInsights, satış ortaklığı bağlantılarınızdaki tıklamaları izlemek için Pretty Links ile eşleşir. Ayrıca, odak anahtar kelimelerinizi izlemenize ve SEO performansınızı ölçmenize yardımcı olmak için All in One SEO (AIOSEO) ve Yoast gibi SEO eklentileriyle entegre olur.

Listenin tamamı için ‘İçgörüler’ altındaki ‘Büyüme Araçları’ menüsüne bakmanız yeterli.

MonsterInsight's growth tools

Kazanan – MonsterInsights

Dikkatli bir değerlendirmeden sonra, MonsterInsights ‘ın entegrasyonlar için kazandığı sonucuna vardık. Site Kit, Google araçlarıyla bağlantı kurarak harika bir iş çıkarırken MonsterInsights bunun ötesine geçiyor.

WooCommerce ve MemberPress gibi e-ticaret eklentilerinin yanı sıra WPForms gibi popüler form eklentileri de dahil olmak üzere daha fazla araçla entegre olur.

Ayrıca, satış ortağı bağlantı performansını izlemek için Pretty Links ile eşleşir ve Yoast ve AIOSEO gibi SEO eklentileriyle sorunsuz çalışır.

Bu nedenle, daha geniş bir entegrasyon yelpazesine sahip bir eklenti arıyorsanız, MonsterInsights daha iyi bir seçimdir.

Fiyatlandırma

Bir analiz çözümü seçerken fiyatlandırma önemli bir faktördür. Site Kit ve MonsterInsights ile neler beklemeniz gerektiğini inceleyelim.

Site Kiti

Google Site Kit eklentisi tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodludur.

WordPress sitenizi Google Analytics, Search Console, AdSense, PageSpeed Insights ve Tag Manager gibi önemli Google hizmetlerine eklentinin kendisi için ödeme yapmadan bağlayabilirsiniz.

Site Kit by Google

Bununla birlikte, bağlandığınız bazı hizmetlerin kendi şartları ve ücretleri olabilir. Örneğin:

  • Google Ads, reklam kampanyaları yürütmek istiyorsanız bir bütçe gerektirir.
  • Ücretsiz kullanım sınırlarını aşarsanızGoogle Haritalar Platformu ücret talep edebilir.

İyi haber şu ki, Google Analytics ve Search Console gibi çoğu aracın kullanımı ücretsizdir.

Bu, Site Kit’i web sitelerini izlemek ve geliştirmek isteyen site sahipleri için uygun maliyetli bir seçim haline getirir.

MonsterInsights

MonsterInsights Lite adlı ücretsiz sürüm, bütçeniz ne olursa olsun WordPress’e Google Analytics eklemenizi sağlar. Temel metrikleri takip edebilir, kitleniz hakkında bilgi edinebilir ve hedefler belirleyebilirsiniz.

E-ticaret takibi, form dönüşümleri veya WooCommerce gibi eklentilerle uyumluluk gibi daha gelişmiş özellikler için premium lisansa ihtiyacınız olacaktır.

MonsterInsights, ister tek başına blog yazan biri olun ister birden fazla müşteri sitesi yönetiyor olun, farklı ihtiyaçlara uygun 3 plan sunar.

MonsterInsights' plans

İşte planların bir dökümü:

  • Plus (1 site için 99,60 $/yıl): Standart raporlar, medya ve etkinlik takibi ve AB uyumluluk araçları içerir. Tek site sahipleri veya blog yazarları için idealdir.
  • Pro (5 site için 199,60 $/yıl): Form, kupon ve e-ticaret takibinin yanı sıra MemberPress ve WP Charitable ile entegrasyonlar ekler. Öncelikli destek dahil çevrimiçi mağazalar ve üyelik siteleri için mükemmeldir.
  • Ajans (25 site için yıllık 399,60 $): Gelişmiş erişim kontrolü, müşteri lisansı yönetimi ve çoklu site desteği sunan, acenteler için tasarlanmıştır.

Kazanan – Site Kiti

Eğer odak noktanız bütçeyse, Site Kit kullanımı tamamen ücretsiz olduğu ve Google Analytics ve Search Console gibi güçlü, maliyetsiz araçlarla sorunsuz bir şekilde entegre olduğu için kazanıyor.

Bununla birlikte, MonsterInsights premium planları için mükemmel değer sağlar. E-ticaret ve form izleme gibi ek özellikleri, daha derin içgörüler ve gelişmiş entegrasyonlar arayan işletmeler ve ajanslar için özel olarak tasarlanmıştır.

Ücretsiz olmasa da, sahip olduğunuz çok çeşitli gelişmiş araçlar göz önüne alındığında fiyatlandırma uygun.

MonsterInsights vs. Site: Hangisi Daha İyi?

Peki, MonsterInsights vs Site Kit söz konusu olduğunda kim kazanır?

Nihayetinde, şu anda neye ihtiyacınız olduğuna bağlı.

Yeni başlıyorsanız ve Google Analytics verilerinizi görmek için basit, ücretsiz bir yol istiyorsanız Site Kit iyi bir seçimdir. Kurulumu kolaydır ve kişisel bloglar veya daha küçük web siteleri için iyi çalışır. Ayrıca PageSpeed Insights, Google Search Console ve Google AdSense verilerini de içerir.

Ancak daha fazlasını yapabilecek bir şey arıyorsanız MonsterInsights tam size göre.

Güçlü özelliklerle doludur, daha derin içgörüler sunar ve tonlarca başka araçla sorunsuz bir şekilde bağlanır. İster bir mağaza işletiyor olun, ister bir işletmeyi büyütün veya daha akıllı içgörülere ihtiyacınız olsun, MonsterInsights sizi korur.

Ayrıca, MonsterInsights genel değer ve esneklik açısından daha iyi bir seçenektir. Özellikle de web sitenizle birlikte büyüyen bir araç istiyorsanız.

🚨 Başka bir alternatif mi arıyorsunuz? Google Analytics 4’ü yeni başlayanlar için kolaylaştıran basit bir gösterge paneli olan OnePageGA‘yı kullanmayı düşünün. Eklenti yok, kodlama yok – sadece 25’ten fazla önceden hazırlanmış seçenek, e-ticaret izleme ve özel hunilerle anında, net raporlar. Derinlemesine bir analiz için kapsamlı OnePageGA incelememize göz atabilirsiniz.

MonsterInsights vs Site Kiti SSS

WordPress siteniz için doğru analiz aracını seçmek zor olabilir. İşte karar vermenize yardımcı olacak sık sorulan soruların yanıtları:

MonsterInsights ücretsiz mi?

Evet, MonsterInsights temel özelliklere sahip ücretsiz bir sürüm sunuyor. Ancak premium plana yükselterek gelişmiş araçların ve içgörülerin kilidini de açabilirsiniz. Örneğin, e-ticaret takibi ve tonlarca daha güçlü entegrasyon elde edersiniz.

MonsterInsights, Google Analytics ile aynı mı?

Hayır, MonsterInsights WordPress sitenizi Google Analytics 4’e bağlayarak analiz verilerini doğrudan kontrol panelinizden görüntülemeyi ve anlamayı kolaylaştıran bir eklentidir. Ayrıca Google Analytics’te bulunmayan güçlü WordPress özellikleri ve entegrasyonları ile birlikte gelir.

Google Site Kit’i nasıl indirebilirim?

Site Kit ‘i WordPress eklenti deposundan ücretsiz olarak veya doğrudan WordPress yönetici alanınızdan Eklentiler ” Yeni Ekle altında ‘Site Kit by Google’ araması yaparak indirebilirsiniz.

Site Kit, WooCommerce gibi e-ticaret araçlarıyla çalışacak mı?

Evet, Site Kit WooCommerce ile entegre olur, ancak MonsterInsights’ın premium sürümünde sağladığı ayrıntılı e-ticaret izleme özelliklerinden yoksun olabilir.

Neden bir analitik eklentisine ihtiyacım var?

Bir analiz eklentisi, harici platformlarda oturum açmanıza gerek kalmadan web sitesi performansını izlemenize, ziyaretçi davranışını anlamanıza ve veriye dayalı kararlar almanıza yardımcı olur.

Bu, sitenizin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olmak için verilerinizi kullanmanızı çok daha kolay hale getirebilir. Veri analizi olmadan stratejilerinizi iyileştirmek çok daha zor olacaktır.

Analitik eklentileri web sitemi yavaşlatır mı?

MonsterInsights ve Site Kit gibi analiz eklentileri, doğru şekilde yapılandırıldığında web sitenizin performansını önemli ölçüde etkilemez. Bununla birlikte, site hızınızı düzenli olarak izlemek ve yalnızca optimize edilmiş eklentileri kullanmak iyi bir fikirdir.

💡 Yavaş yüklenen sayfaların kullanıcı deneyimine zarar verdiğinden mi endişeleniyorsunuz? WordPress hız ve performansına ilişkin nihai kılavuzumuza göz atın.

MonsterInsights, Google Site Kiti veya Google Analytics kullanmalı mıyım?

İhtiyaçlarınıza göre değişir. MonsterInsights WordPress’te kullanıcı dostu analizler için harikadır, Site Kit ise doğrudan Google entegrasyonu sunar. Google Analytics, her iki eklentinin de dayandığı temel araçtır, ancak tek başına kullanıldığında daha fazla manuel kurulum gerektirir.

İşte bu kadar! Umarız bu makale MonsterInsights ve Site Kiti hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olmuştur. Daha sonra, WordPress’te A/B split testinin nasıl yapılacağına ilişkin kılavuzumuzu okumak veya izlemeniz gereken web sitesi pazarlama verileri uzman listemize göz atmak isteyebilirsiniz.

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

The post MonsterInsights vs Site Kit: WordPress için En İyi Analitik Çözümü first appeared on WPBeginner.

]]>
https://www.wpbeginner.com/tr/opinion/monsterinsights-vs-site-kit/feed/ 0
WooCommerce’de Fiyatlar Nasıl Gizlenir (Ürün Fiyatlandırması Gizli Tutulur) https://www.wpbeginner.com/tr/wp-tutorials/how-to-hide-prices-in-woocommerce/ https://www.wpbeginner.com/tr/wp-tutorials/how-to-hide-prices-in-woocommerce/#respond Thu, 13 Feb 2025 11:00:00 +0000 https://www.wpbeginner.com/tr/opinion/how-to-hide-prices-in-woocommerce/ WooCommerce, varsayılan olarak ürün fiyatlarınızı mağazanızı ziyaret eden herkese gösterir. Bu, çoğu çevrimiçi perakendeci için işe yarasa da bazı işletmeler fiyatlarını kimin göreceği konusunda daha fazla kontrole ihtiyaç duyar. Online mağaza sahiplerine yardımcı olurken, WooCommerce’de fiyatları gizlemenin gerekli olduğu birkaç farklı durumla karşılaştık. Örneğin, toptan… Read More »

The post WooCommerce’de Fiyatlar Nasıl Gizlenir (Ürün Fiyatlandırması Gizli Tutulur) first appeared on WPBeginner.

]]>
WooCommerce, varsayılan olarak ürün fiyatlarınızı mağazanızı ziyaret eden herkese gösterir. Bu, çoğu çevrimiçi perakendeci için işe yarasa da bazı işletmeler fiyatlarını kimin göreceği konusunda daha fazla kontrole ihtiyaç duyar.

Online mağaza sahiplerine yardımcı olurken, WooCommerce’de fiyatları gizlemenin gerekli olduğu birkaç farklı durumla karşılaştık.

Örneğin, toptan tedarikçilerin özel fiyatları yalnızca doğrulanmış ticari müşterilere göstermesi gerekir. Öte yandan, B2B şirketleri doğru çözümü doğru fiyata sunabileceklerinden emin olmak için müşteri ihtiyaçlarını önceden görüşmeyi tercih edebilir.

Çeşitli çözümleri test ettikten sonra, WooCommerce’de fiyatları gizlemek için 3 güvenilir yöntem bulduk. Bu yöntemler, toptancılardan lüks şirketlere kadar her tür işletme için işe yarayacaktır.

How to Hide Prices in WooCommerce

Ürün Fiyatlarını Gizlemeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

WooCommerce’de fiyatsız satış yapmanın mantıklı olduğu birkaç farklı durum gördük.

Örneğin, birçok toptan tedarikçi, perakende müşterilerin toplu indirimleri görmesini engellemek için fiyatları gizler. Ayrıca, özel mobilya üreticileri genellikle fiyatları kaldırır çünkü her parçanın malzeme ve tasarıma dayalı benzersiz maliyetleri vardır.

Bazı lüks markaların fiyatları yalnızca ciddi alıcılara göstererek özel, üyelere özel alışveriş deneyimleri yaratmayı tercih ettiğini de biliyoruz.

Ne yazık ki, WooCommerce fiyatları gizlemek için yerleşik bir seçenekle gelmiyor. Ancak çeşitli çözümleri test ettikten sonra, iyi çalışan 3 güvenilir yöntem bulduk.

WooCommerce’de tercih ettiğiniz fiyat gizleme yöntemine geçmek için aşağıdaki hızlı bağlantıları kullanabilirsiniz:

Hazır mısınız? Hadi dalalım!

Yöntem 1: Tüm/Belirli Ürün Fiyatlarını ve Sepet Düğmelerini Kodla Gizleyin

Bu yöntemde, mağazanızdaki tüm ürünler veya yalnızca belirli ürünler için ürün fiyatlarını ve sepet düğmelerini nasıl gizleyeceğinizi göstereceğiz. Bu yaklaşım, müşterilerin fiyatlar için doğrudan sizinle iletişime geçmesini veya bu fiyatları görmek için hesaplarında oturum açmasını istiyorsanız yararlıdır.

Farklı seçenekleri test ederken, fiyatları gizlemeye yönelik birçok eklentinin ya oldukça pahalı ya da kullanımı çok karmaşık olduğunu gördük. Bu nedenle, işi hızlı bir şekilde halleden basit bir kod çözümü bulduk.

‘Kod çözümü’nün göz korkutucu gelebileceğini biliyoruz, ancak endişelenmeyin. Bu yeni başlayan dostu bir yaklaşımdır.

Sitenize kod eklemeyi kopyalayıp yapıştırmak kadar kolay hale getiren bir eklenti olan WPCode‘u kullanacağız. Bu eklentiyi birçok sitede kullandık ve güvenli ve güvenilir bulduk.

Ücretsiz sürüm gizleme fiyatları için mükemmel çalışıyor. Ancak, özel çözümler oluşturmak için AI kod oluşturucu gibi ekstra özellikler istiyorsanız, Pro sürümüne bakmak isteyebilirsiniz.

WPCode incelememizde her iki sürümü de kapsamlı bir şekilde test ettik.

Öncelikle, ücretsiz WPCode eklentisini yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Yardıma ihtiyacınız varsa, WordPress eklentisi yükleme kılavuzumuza göz atın.

Ardından, aşağıdaki eğitimlerden birini takip edebilirsiniz.

Seçenek 1: Belirli Ürünler için Fiyat ve Sepet Düğmelerini Gizle (Oturum Açmış Kullanıcılar)

Fiyatları gizlemenin en kolay yolu WPCode’un hazır snippet’ini kullanmaktır. Bu kod, kullanıcılar giriş yapmadığında belirli ürünlerin fiyatlarını ve sepet düğmelerini gizleyecektir.

WPCode’a zaten aşinaysanız, bunu WPCode’un snippet kütüphanesinde bulabilirsiniz.

Aksi takdirde, eklentiyi ilk kez kullanıyorsanız, aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterlidir:

Belirli Ürünler İçin Oturum Açmamış Kullanıcılar İçin Fiyatı Gizle ve Sepete Ekle

Ardından, başlamak için ‘Siteye Ekle’ düğmesine tıklayın.

Adding the WPCode code snippet to the site

Bu noktada, ücretsiz bir WPCode hesabı oluşturmanız ya da zaten bir hesabınız varsa giriş yapmanız gerekir.

Kayıt sırasında, WordPress web sitenizi WPCode kütüphanesine bağlamanız istenecektir.

Logging in to deploy a WPCode code snippet

Giriş yaptıktan sonra, snippet’i hangi web sitesine eklemek istediğinizi seçeceksiniz.

Ardından, ‘Dağıt’a tıklayın.

Selecting a website to deploy the WPCode code snippet into

Sistem, kurulumu tamamlamanız için sizi WordPress yönetici alanınıza geri götürecektir.

Burada, sadece ‘Snippet’i Onayla ve Yükle’ye tıklayın.

Confirming to add the WPCode code snippet

Bu sizi kod parçacığı düzenleyicisine götürür ve burada kodu ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmek için iki basit değişiklik yaparsınız.

İlk olarak, ürün kimliklerini değiştirmeniz gerekir. Bu kod satırını arayın:

$not_purchasable_products = array( 23, 22 );

Bu numaraları kendi ürün kimliklerinizle değiştirin.

Bunların ne olduğundan emin değilseniz, WooCommerce’de ürün kimliklerinin nasıl bulunacağına ilişkin makalemizi okuyabilirsiniz.

Örneğin, 63, 64 ve 65 numaralı ürünlerin fiyatlarını gizlemek istiyorsanız şunu yazarsınız:

$not_purchasable_products = array( 63, 64, 65 );

Ardından, fiyat yerine gösterilen mesajı özelleştirebilirsiniz.

İşte bulmanız gereken kod:

function wws_hide_price_not_logged_in( $price_html, $product ) {
    if ( is_non_purchasable_products_for_visitors( $product ) ) { 
        $price_html = '<div><a href="' . get_permalink( wc_get_page_id( 'myaccount' ) ) . '">' . __( 'Login with wholesale account to see prices', 'wws' ) . '</a></div>';
    }
    return $price_html;

Bu metni değiştirebilirsiniz: ‘Fiyatları görmek için toptan satış hesabıyla giriş yapın’, ‘Fiyatları görmek için giriş yapın’ veya ‘Fiyatlandırma için bizimle iletişime geçin’ gibi istediğiniz bir metinle değiştirebilirsiniz.

İşte bir örnek:

function wws_hide_price_not_logged_in( $price_html, $product ) {
    if ( is_non_purchasable_products_for_visitors( $product ) ) { 
        $price_html = '<div><a href="' . get_permalink( wc_get_page_id( 'myaccount' ) ) . '">' . __( 'Login to see prices', 'wws' ) . '</a></div>';
    }
    return $price_html;

Kullanıcılar bu bağlantıya tıkladığında, oturum açmaları için onları WooCommerce giriş sayfasına getirecektir.

Son olarak, geçişi ‘Etkin Değil’den ‘Etkin’e getirin. Ardından, ‘Güncelle’ye tıklayın.

Adding premade code snippet to hide WooCommerce prices with WPCode

Şimdi, değişiklikleri görmek için ürün sayfalarınızı ziyaret edin.

Fiyatların ve alışveriş sepeti düğmelerinin gizlendiğini ve yerlerini özel mesajınızın aldığını fark edeceksiniz.

Asking users to log in to see WooCommerce prices

Bu kadar basit!

Seçenek 2: Tüm Kullanıcılar için Fiyat ve Sepet Düğmelerini Gizle

WooCommerce mağazanızı ziyaret eden herkes için fiyatları ve sepet düğmelerini gizlemek istiyorsanız, farklı bir kod parçacığı eklemeniz gerekir. Bu yöntem, kullanıcılar oturum açmış olsun ya da olmasın çalışır.

WordPress kontrol panelinizde Kod Parçacıkları ” + Parçacık Ekle bölümüne giderek başlayın. ‘Özel Kodunuzu Ekleyin (Yeni Snippet)’ ve ardından ‘+ Özel Snippet Ekle’ düğmesine tıklayın.

Add Custom Snippet button in WPCode

Bundan sonra, aralarından seçim yapabileceğiniz bazı kod türleri göreceksiniz.

Burada, sadece ‘PHP Snippet’i seçin.

Choosing PHP snippet in WPCode

Ardından, kod parçacığınıza bir başlık vermeniz gerekir. ‘Tüm WooCommerce Fiyatlarını Gizle’ gibi basit bir şey olabilir.

Ardından, ‘Kod Önizleme’ bölümünde aşağıdaki kodu kopyalayın ve buraya yapıştırın:

/**
 * Hide Price & Add to Cart for All Users for All Products
 */

/**
 * Function to check if products should be non-purchasable.
 * This will always return true to apply to all products.
 */
function is_non_purchasable_products( $product ) {
    // Always return true to make all products non-purchasable for all users
    return true;
}

/**
 * Set product as not purchasable
 */
function wws_set_not_purchasable( $is_purchasable, $product ) {
    if ( is_non_purchasable_products( $product ) ) {
        // Set product as not purchasable
        $is_purchasable = false;
    }
    return $is_purchasable;
}

/**
 * Replace price with 'Contact us for pricing' message linking to the contact page
 */
function wws_hide_price( $price_html, $product ) {
    if ( is_non_purchasable_products( $product ) ) {
        // Get the URL for the contact page by slug
        $contact_page = get_page_by_path( 'contact' );
        if ( $contact_page ) {
            $contact_url = get_permalink( $contact_page );
        } else {
            // Default to '/contact' if the page is not found
            $contact_url = site_url( '/contact' );
        }

        // Set the price HTML to the contact message
        $price_html = '<div><a href="' . esc_url( $contact_url ) . '">' . __( 'Contact us for pricing', 'wws' ) . '</a></div>';
    }
    return $price_html;
}

/**
 * Hide the 'Add to Cart' button
 */
function wws_hide_addcart( $add_to_cart, $product, $args ) {
    if ( is_non_purchasable_products( $product ) ) {
        // Remove the 'Add to Cart' button
        $add_to_cart = '';
    }
    return $add_to_cart;
}

// Add filters to apply the above functions
add_filter( 'woocommerce_is_purchasable', 'wws_set_not_purchasable', 10, 2 );
add_filter( 'woocommerce_get_price_html', 'wws_hide_price', 10, 2 );
add_filter( 'woocommerce_loop_add_to_cart_link', 'wws_hide_addcart', 10, 3 );

Bu kod, mağazanızdaki tüm fiyatları ve sepet düğmelerini kaldıracak ve bunların yerine ziyaretçileri iletişim sayfanıza yönlendiren bir ‘Fiyat için bize ulaşın’ bağlantısı koyacaktır.

Kodu yapıştırdıktan sonra, geçişi ‘Etkin Değil’den ‘Etkin’e getirin ve ‘Snippet’i Kaydet’e tıklayın.

Creating a custom code to hide WooCommerce prices for all users in WPCode

İşte bu kadar!

Artık mağazanızı ziyaret ederek tüm fiyat ve sepet düğmelerinin iletişim sayfanıza giden bir bağlantıyla değiştirildiğini görebilirsiniz.

Asking users to contact store owner to see WooCommerce prices

Daha fazla ayrıntı için WordPress’e kolayca özel kod ekleme hakkındaki başlangıç kılavuzumuza bakın.

Yöntem 2: Ürün Fiyatlarını Toptan Olmayan Müşterilerden Gizleyin

Bu yöntem, onaylanmış müşterilere özel toptan satış fiyatlarını gösterirken fiyatları normal ziyaretçilerden gizlemek isteyen işletmeler için mükemmeldir.

Bu yaklaşım özellikle toptan alıcıları için özel fiyatlandırmayı sürdürmek isteyen üreticiler, distribütörler ve B2B şirketleri için işe yarar.

Ayrıca, kullanıcı dostu Wholesale Suite‘in eklentilerini kullanacağımızdan, daha önceki kod çözümünün hayranı değilseniz de harika.

Konuya girmeden önce, bu eklenti paketinin sunduğu tüm özellikleri anlamak için detaylı Wholesale Suite incelememizi okumanızı tavsiye ederiz.

Adım 1: Gerekli Wholesale Suite Eklentilerini Kurun

Bu yöntemin etkili bir şekilde çalışması için ücretsiz Wholesale Suite eklentisini yüklemeniz gerekir. Bu eklenti, ürünleriniz için toptan fiyatlandırma yapıları oluşturmak da dahil olmak üzere temel toptan satış mağazası özelliklerini yönetir.

Ayrıca, başta Toptan Satış Fiyatları ve Toptan Satış Potansiyel Müşteri Yakalama olmak üzere premium Toptan Satış Paketi uzantısını da edinmeniz gerekecektir.

İlk uzantı, toptan alıcılarınıza fiyatları gösterirken normal müşterilerden fiyatları gizlemek için gereklidir. Fiyat gizlemeyi mümkün kılan temel eklenti olduğu için bundan kaçınmanın bir yolu yoktur.

İkincisi, potansiyel toptan müşterilerin bir hesap için başvurabileceği profesyonel bir kayıt sistemi oluşturur. İsterseniz, kayıt formlarınızı oluşturmak için WPForms ‘u da kullanabilirsiniz.

Bu WordPress eklentilerini yükledikten sonra, kontrol panelinizdeki Toptan Satış ” Lisans bölümüne gidin.

Adding a license to the Wholesale Suite plugin

Burada, premium eklenti satın alımlarınızla ilişkili lisans anahtarlarını ve e-posta adresini girin. Bu ayrıntıları, eklentileri satın alırken aldığınız onay e-postasında bulabilirsiniz.

Birden fazla Wholesale Suite eklentisi satın aldıysanız, her birinin lisans anahtarı ayarlarına erişmek için üstteki sekmeleri kullanabilirsiniz.

Her araç için lisans bilgilerini girdikten sonra ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesine bastığınızdan emin olun. İşiniz bittiğinde bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Saving the Wholesale Suite license key

Adım 2: Bir Test Toptan Müşteri Hesabı Kurun

Wholesale Suite, tüm toptan müşterileriniz için fiyatlandırmayı tek bir yerden yönetmenizi sağlayan özel bir ‘Toptan Müşteri’ kullanıcı rolü oluşturur. Bu müşteriler oturum açtıklarında, özel toptan satış fiyatlarını otomatik olarak göreceklerdir.

Fiyat gizlemenizin doğru çalıştığından emin olmak için bir test Toptan Müşteri hesabına ihtiyacınız olacak. Bu, WooCommerce mağazanızın hem bir toptan müşterinin hem de normal bir ziyaretçinin bakış açısından nasıl göründüğünü kontrol etmenize yardımcı olur.

Toptan satış hesabı oluşturmak basittir. İlk olarak, WordPress kontrol panelinizde Kullanıcılar ” Yeni Ekle bölümüne gidin.

Adding a new user in WordPress

Şimdi, e-posta adresi ve kullanıcı adı gibi temel bilgileri doldurun, ardından ‘Rol’ açılır menüsünden ‘Toptan Müşteri’yi seçin.

Son olarak, hesabı oluşturmak için ‘Yeni Kullanıcı Ekle’ye tıklayın.

Changing a customer's wholesale user role

Toptan müşterilerin toptan satış koşullarını karşılamadıklarında normal fiyatlı satın alımlar yapmalarını da engellemek isteyebilirsiniz. Varsayılan olarak, eklenti bir uyarı gösterir, ancak müşteriler yine de perakende fiyatlardan satın alabilirler.

Bunu değiştirmek için Toptan Satış ” Roller bölümüne gidin ve ‘Toptan Müşteri’ rolünü bulun. Özelleştirmek için rolün altındaki ‘Düzenle’ düğmesine tıklayın.

Editing the wholesale customer role

Ardından, ‘Toptan satış koşulu karşılanmazsa satın almayı engelle’ kutusunu işaretleyin.

Bundan sonra, değişikliklerinizi kaydetmek için ‘Toptan Satış Rolünü Düzenle’ye tıklayın.

Editing the wholesale user role

Adım 3: Fiyatları ve Sepet Düğmelerini Gizleyin

Ardından, fiyatları ve sepet sayfası düğmelerini normal online mağaza ziyaretçilerinden gizlemeniz gerekir.

Bunu yapmak için Toptan Satış “ Ayarlar bölümüne gidebilirsiniz. ‘Toptan Satış Fiyatları’ bölümünde olduğunuzdan emin olun ve ‘Fiyat’ sekmesine gidin.

The Price settings for Wholesale Suite

Ardından, ‘Fiyatı ve Sepete Ekle düğmesini gizle’ ayarına gidin ve hemen yanındaki kutuyu işaretleyin.

Bunun altına, fiyat ve sepet düğmelerinin yerini alacak bazı özel metinler ekleyebilirsiniz. Bunu boş bırakırsanız, bunun yerine varsayılan ‘Fiyatları görmek için giriş yapın’ mesajı görünecektir.

Hiding the price and cart buttons in Wholesale Suite

Şimdi, aşağı kaydırın ve ‘Toptan Olmayan Kullanıcılara Toptan Satış Fiyatını Göster’ ayarının devre dışı bırakıldığından emin olun.

Son olarak, ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesine tıklayın.

Saving changes to the Wholesale Suite's pricing settings

Adım 4: WooCommerce Ürünlerine Toptan Satış Fiyatları Ekleme ve Gizleme

Artık tek tek ürünlere toptan satış fiyatları eklemeye hazırsınız. Devam edebilir ve düzenlemek için yeni veya mevcut bir ürün açabilirsiniz.

İlk kez bir ürün ekliyorsanız, daha fazla bilgi için WooCommerce made simple kılavuzumuzu okumak isteyebilirsiniz.

Bir noktada, yeni bir ürün oluştururken veya mevcut bir ürünü düzenlerken, ‘Ürün Verileri’ bölümüne gitmeniz gerekecektir.

Burada, ‘Normal Fiyatınızı’ belirleyin. Bu, normal müşterilerin gördüğü fiyattır. Ardından, ‘Toptan Satış Fiyatları’ bölümünü bulun ve açılır menüden indirim türünüzü seçin. Yüzde indirimi veya sabit bir fiyat sunabilirsiniz.

The WooCommerce pricing settings

Yüzde indirimleri için ‘Yüzde’ indirim türünü seçmeniz ve indirim tutarınızı girmeniz yeterlidir.

Wholesale Suite nihai fiyatı otomatik olarak hesaplayacaktır.

Setting a wholesale percentage discount

İndirim türü için ‘Sabit’i seçerseniz, ücretlendirmek istediğiniz toptan satış fiyatını tam olarak girebilirsiniz.

Sınırlı süreli toptan satış teklifleri mi yapmak istiyorsunuz? Bu, sezonluk promosyonlar yürütmek ve daha fazla WooCommerce ziyaretçisini müşteriye dönüştürmek için harikadır.

Bunu yapmak için ‘Zamanlama’ bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Scheduling a WooCommerce wholesale discount

Bundan sonra, toptan satış fiyatlandırma promosyonunuzun başlangıç tarihini ve bitiş tarihini girebilirsiniz.

Bu şekilde, indirimi manuel olarak etkinleştirmeniz ve devre dışı bırakmanız gerekmez. Temel olarak WooCommerce kupon kodlarını planlamaya benzer şekilde çalışır.

Scheduling a WooCommerce wholesale discount

Elbette bu ayar isteğe bağlıdır. Şu anda kullanmaya hazır değilseniz, gelecek için aklınızda tutmanız iyi olabilir.

Ardından, ‘Toptan Minimum Sipariş Miktarı’ bölümünden minimum sipariş gereksinimlerinizi belirleyin.

Bu, bir toptan müşterinin özel fiyatlandırmaya erişmek için kaç ürün satın alması gerektiğini tanımlar.

Setting a minimum order amount for wholesale orders

Ardından, ‘Toptan Sipariş Miktarı Adımı’ bölümüne ilerleyin.

Uygun alana ‘1’ girin.

How to add wholesale pricing in WooCommerce

Bu, yukarıda belirlediğiniz minimum sipariş miktarının her bir ürüne uygulanmasını sağlayacaktır.

Bu şekilde insanlar toptan satış ayrıcalıklarını kötüye kullanmaya çalışamaz. Bu ayar hakkında daha fazla bilgi için minimum sipariş gereksinimleri hakkındaki Wholesale Suite belgelerine bakın.

Son olarak, sayfanın üst kısmındaki ‘Toptan Satış Rolleriyle Kısıtla’ ayarını kullanarak ürününüzün yalnızca toptan satış yapan müşteriler tarafından görülebilmesini sağlayabilirsiniz. Bu alana ‘Toptan Müşteri’ yazın ve seçin.

Bu aşamada, ürün ayarlarınızı tamamlamaya devam edebilirsiniz. Örneğin, bir ürün resim galerisi ekleyebilir, bir ürün videosu yerleştirebilir veya ürün etiketleri ekleyebilirsiniz.

Hazır olduğunuzda, değişikliklerinizi kaydetmek için ‘Güncelle’ veya ‘Yayınla’yı tıklamanız yeterlidir. Daha sonra tüm toptan ürünleriniz için aynı adımları tekrarlayabilirsiniz.

Restricting a product to just wholesale customers with Wholesale Suite

Adım 5: Toptan Kayıt Formlarınızı Yapılandırın

Wholesale Suite uzantısı, toptan müşterileriniz için otomatik olarak kayıt ve giriş sayfaları oluşturur. Ancak başvuruları kabul etmeye başlamadan önce, kayıt formunu ihtiyaçlarınıza göre özelleştirelim.

Toptan Satış ” Ayarlar‘a gidin, ardından ‘Toptan Satış Potansiyel Müşteri Yakalama’ sekmesine tıklayın ve ‘Kayıt Formu’ menüsünü açın.

Configuring the Wholesale Suite registration form settings

Burada, mevcut tüm form alanlarını gösteren bir tablo bulmak için aşağı kaydırabilirsiniz.

Ad, Soyad, E-posta ve Kullanıcı Adı gibi temel alanlar varsayılan olarak dahil edilmiş olsa da bazılarının etkinleştirilmesi gerekebilir. Bir alanı etkinleştirmek için ‘Eylem’ sütunundaki kalem ‘Düzenle’ simgesine tıklayın.

Configuring the Wholesale Suite registration form fields

Şimdi yapmanız gereken tek şey, görünür hale getirmek için ‘Etkin’ kutusunu işaretlemek ve zorunlu hale getirmek istiyorsanız alanı ‘Gerekli’ olarak işaretlemektir.

İşiniz bittiğinde ‘Özel Alanı Kaydet’e tıklamayı unutmayın.

Saving changes to Wholesale Suite registration fields

Şimdi, yeni Toptan Satış Oturum Açma ve Kayıt sayfalarınızı bulmak için ‘Genel’ sekmesine geçin.

Devam edin ve önizleme için ‘Sayfayı Görüntüle’ye tıklayın.

Viewing the Wholesale Registration and Log In pages

Bunları açtıktan sonra, bu sayfaların bağlantılarını navigasyon menünüze ekleyebilirsiniz. Bu şekilde, kullanıcılar online mağazanızda gezinirken bu sayfaları kolayca bulabilirler.

Bunu nasıl yapacağınızı WordPress’te navigasyon menüsü ekleme kılavuzumuzdan öğrenebilirsiniz.

An example of Wholesale Suite registration page

Önemli kararlardan biri de yeni başvuruları nasıl ele alacağınızdır.

‘Yeni Potansiyel Müşterileri Otomatik Onayla’ altında, ‘Manuel Onay Gerekli’ veya ‘Otomatik Onay’ arasında seçim yapın.

Toptan fiyatlandırmanızı korumak ve meşru işletmeleri doğrulamak için manuel onayı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Choosing whether to manually or automatically approve wholesale signups with Wholesale Suite

Kayıt formu ayarlarından memnun olduğunuzda, yukarı kaydırabilirsiniz.

Son olarak, ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesine tıklayın.

Saving changes to Wholesale Registration Form settings

💡 Profesyonel İpucu: Wholesale Suite’in kayıt formunu beğenmediniz mi? Bunun yerine WPForms kullanın! Adım adım talimatlar için özel bir kayıt formunun nasıl oluşturulacağına ilişkin kılavuzumuzu okuyabilirsiniz.

Adım 6: Toptan Sipariş Formu Oluşturun

Son adım, toptan müşterileriniz için sipariş sürecini kolaylaştıran bir toptan sipariş formu oluşturmaktır. Bu form, birden fazla ürün sayfasında gezinmeden kolayca toplu sipariş vermelerini sağlayarak hem sizin hem de müşterilerinizin zamandan tasarruf etmesini sağlar.

Toptan sipariş formları oluştururken, işletmelerin ürün SKU’ları ve tercih edilen teslimat tarihleri gibi temel alanları dahil ederek en iyi sonuçları elde ettiklerini gördük.

Bu şekilde, toptan müşteriler hızlı bir şekilde toplu sipariş verebilir ve taleplerini verimli bir şekilde işleme koymanız için gereken tüm bilgileri sağlayabilir.

Optimize edilmiş bir toptan sipariş formu oluşturmaya ilişkin ayrıntılı talimatlar için WordPress’te toptan sipariş formu oluşturma hakkındaki kapsamlı kılavuzumuza göz atın.

Ve işte bu kadar! Şimdi bunun pratikte nasıl çalıştığına bakalım. Mağazamız normal ziyaretçilere şu şekilde görünür:

An example of prices being hidden with the Wholesale Suite plugin

Bu sefer fiyatın görünür olup olmadığını görmek için toptan müşteri olarak giriş yapmayı da denedik.

Sonuçlara aşağıdan göz atabilirsiniz.

An example of prices being visible when a wholesale customer views the product pages, enabled with Wholesale Suite

Hesaplarınızda oturum açma ve kapatma konusunda yardıma ihtiyacınız varsa WordPress’te kullanıcı hesapları arasında nasıl geçiş yapacağınıza ilişkin kılavuzumuzu da okuyabilirsiniz.

Yöntem 3: Fiyatsız Profesyonel Bir Online Katalog Oluşturun

Bu yöntem, WooCommerce mağazanızı profesyonel bir ürün kataloğuna dönüştürür. Fiyatlandırma görüşmelerini e-posta, iletişim formu veya çevrimdışı olarak yapmayı tercih eden işletmeler için mükemmeldir.

YITH WooCommerce Catalog Mode eklentisi, fiyatsız bir katalog oluşturmak için basit bir yol sunar. Bu eklentinin nasıl kullanılacağını daha önce WooCommerce’de ürün kataloğu ekleme eğitimimizde test etmiş ve paylaşmıştık.

Toptan satış yönteminin aksine bu yaklaşım, fiyatları tamamen kaldırmanıza ve yerlerine özel iletişim düğmeleri koymanıza olanak tanır. Mağazanızın tamamı, belirli ürün kategorileri veya tek tek ürünler için fiyatlandırmayı gizleyebilirsiniz.

Bu esneklik, özel üreticiler, lüks perakendeciler veya müşteri gereksinimlerine göre fiyat teklifi vermesi gereken hizmet sağlayıcılar için idealdir.

Bu kılavuzda, YITH’in eklentisini kullanarak katalog modunu etkinleştirmek ve fiyatları gizlemek için gerekli ayarlara odaklanacağız. Testlerimize dayanarak, bu temel özelliklerin çoğu mağazanın gizli fiyatlarla çalışmaya başlaması için yeterli olduğunu gördük.

Bununla birlikte, bu eklentinin yapabileceklerinin yalnızca yüzeyini çizdiğimizi unutmayın. Ayrıntılı YITH WooCommerce Katalog Modu incelememizde çok daha gelişmiş özellikleri keşfettik.

Ayrıca, eklentinin premium sürümünü satın almanız gerekir. Ücretsiz sürüm iyi çalışıyor, ancak fiyat gizleme özelliği yalnızca ücretli sürümde mevcut.

Adım 1: YITH WooCommerce Katalog Modunu Kurun ve Etkinleştirin

Eklentiyi satın aldıktan sonra, YITH web sitesine gidin ve YITH hesabınıza giriş yapın. Ardından, ‘Lisanslar ve İndirmeler’ sekmesine gidin.

Downloading premium YITH plugin

Ardından, eklenti dosyasını YITH hesabınızdan indirmek için ‘Eklentiyi İndir’ düğmesine tıklayın. Birazdan lisans anahtarına ihtiyacınız olacağı için tarayıcı sekmenizi açık tuttuğunuzdan emin olun.

Şimdi, eklentiyi WordPress sitenize yüklemeniz yeterli.

Kurulum sihirbazı göründüğünde, YITH e-posta adresinizi ve lisans anahtarınızı girmeniz gerekir.

Activating YITH license

Bilgilerinizi girdikten sonra, kurulum işlemini tamamlamak için ‘Lisansı etkinleştir’ seçeneğine tıklayın.

Bu işlem tamamlandıktan sonra, katalog modu ayarlarınızı özelleştirmeye başlamak için ‘Eklenti panosuna git’ seçeneğine tıklayın.

Going to the YITH plugin dashboard

Şimdi bir sonraki adıma geçelim.

Adım 2: Temel Katalog Modu Ayarlarını Yapılandırma

Katalog modu, mağazanızı bir alışveriş sitesinden ürün vitrinine dönüştürür. Bu, ürünleri anında satın alma seçenekleri olmadan sergilemek isteyen işletmeler için mükemmeldir.

Başlamak için YITH ” Katalog Modu ‘na gidin ve ‘Ayarlar’ sekmesine gidin. WooCommerce’i fiyatlar olmadan çalıştırmak için seçenekleri yapılandıracağınız yer burasıdır.

İlk olarak, katalog modunu tüm kullanıcılar için mi yoksa sadece misafir kullanıcılar için mi etkinleştireceğinizi seçebilirsiniz.

Enabling the catalog mode with YITH plugin

Modun nasıl göründüğünü test etmek için Yönetici kullanıcı rolüne sahip kullanıcılar için katalog modunu da etkinleştirebilirsiniz.

Aşağı kaydırdığınızda, sepet sayfasını, ödeme sayfasını ve tüm sepete ekle düğmelerini mağazanızdan kaldırmak istiyorsanız ‘Mağazayı devre dışı bırak’ işlevini etkinleştirebilirsiniz.

Disabling the WooCommerce shop functions with the YITH plugin

Alışveriş işlevini devre dışı bırakırsanız, belirli zaman aralıklarını veya günleri ayarlamak için ek seçenekler elde edersiniz.

Bu, özellikle online mağazanızın sipariş kabul etmediği günlerde veya tatil sezonlarında fiyatları gizlemek istiyorsanız yararlıdır.

Disabling the shop function for certain dates with the YITH plugin

Daha hedefli kontrol için, ‘Mağazayı devre dışı bırak’ menüsünü atlayabilir ve ‘Katalog Modunda “Sepete Ekle” ayarları’ bölümündeki ayarlara odaklanabilirsiniz.

Burada, sepete ekle düğmelerinin tam olarak nerede gizleneceğini veya gösterileceğini seçmek için açılır menüleri kullanabilirsiniz. Örneğin, belirli ürünleri, kategorileri veya etiketleri birlikte gruplandırmanıza olanak tanıyan bir özellik olan hariç tutma listenizdeki öğeler için bunları gizleyebilir veya gösterebilirsiniz.

Bu, mağazanızın tamamı yerine yalnızca seçilen öğeler için düğmeleri gizlemeyi kolaylaştırır. Daha sonraki bir bölümde hariç tutma listeleri oluşturma hakkında daha fazla konuşacağız.

Disabling the shop functions for products in exclusion list in the YITH plugin

Aşağı doğru ilerleyerek, ürün varyasyonlarında ‘Sepete ekle’ düğmesini gizlemeyi seçebilirsiniz. Bu, katalog modunuzun boyut veya renk gibi birden fazla seçeneği olanlar da dahil olmak üzere tüm ürün türlerinde tutarlı olmasını sağlar.

WooCommerce sayfalarındaki‘Sepete ekle’ düğmelerinin yerine neyin görüneceğine de karar verebilirsiniz.

Alanı temiz tutmak için bu seçenekler için ‘Hiçbir şey’ seçeneğini seçmenizi öneririz. Özel düğmeleri daha sonra farklı bir bölümde ekleyeceğiz.

Hiding the cart buttons in product pages with YITH plugin

Daha aşağıda, ‘Katalog Modunda Fiyat ayarları’nı bulacaksınız.

Tüm ürünler için veya sadece hariç tutma listenizdekiler için fiyatları gizleme arasında seçim yapabilirsiniz.

Fiyatları gizlediğinizde, bunları özel düğmelerle değiştirebilirsiniz. Eklenti, bir sonraki adımda özelleştireceğimiz ‘Örnek Düğme 1’ gibi önceden tasarlanmış birkaç düğme stili içerir.

Seçimlerinizi tamamladığınızda ‘Seçenekleri Kaydet’e tıklamayı unutmayın.

Hiding prices in product pages with YITH plugin

Adım 3: Sepet Düğmesinin Yerine Geçecek Yeni Bir Düğme Oluşturun

Şimdi, sepet düğmelerinizin ve fiyatlarınızın yerini alacak düğmeyi özelleştirme zamanı. Başlamak için ‘Düğmeler ve Etiketler’ sekmesine gidin.

YITH tarafından sağlanan önceden tasarlanmış düğmelerden birini seçin, ardından özelleştirmek için kalem ‘Düzenle’ simgesine tıklayın.

Editing a button in YITH WooCommerce Catalog Mode

Öncelikle, daha sonra kolayca bulabilmeniz için düğmenize anlaşılır bir ad verin.

‘İçerik’ sekmesinde, düğme metnini ihtiyaçlarınıza uygun bir şekilde değiştirebilirsiniz. Popüler seçenekler arasında “Teklif İsteyin “, “Fiyatlandırma için Bize Ulaşın” veya “Özel Fiyat Alın” yer alır.

Replacing the button text in YITH WooCommerce Catalog Mode

Bir simge eklemek düğmenizi daha ilgi çekici hale getirebilir. Bunu yapmak için Simge bölümünde ‘Varsayılan simgelerden seç’i seçebilirsiniz.

Mesajınıza uygun olanı bulmak için mevcut seçeneklere göz atabilirsiniz.

Choosing a button icon in YITH WooCommerce Catalog Mode

Ayrıca boyutunu, hizalamasını ve renklerini ayarlayarak simgenize ince ayar yapabilirsiniz.

Değişikliklerinizin sayfanın sağ tarafındaki canlı önizlemede görünmesini izleyin.

Customizing the button icon in YITH WooCommerce Catalog Mode

Şimdi, düğmenizin görünümünü özelleştirmek için ‘Stil’ sekmesine geçin.

Arka plan renklerini, genişliği, kenarlıkları, dolguyu ve kenar boşluklarını web sitenizin tasarımına uyacak şekilde değiştirebileceğiniz yer burasıdır.

Customizing the button style in YITH WooCommerce Catalog Mode plugin

Son olarak, ‘Seçenekler’ sekmesinde, düğmeniz için bağlantıyı ayarlayın. Ziyaretçileri iletişim veya giriş sayfanıza yönlendirmek için ‘Özel URL’ seçeneğini kullanmanızı öneririz.

Düğmenizi daha etkileşimli ve göz alıcı hale getirmek için bir vurgulu animasyon da ekleyebilirsiniz.

Tamamlandığında, ‘Güncelle’ düğmesine tıklamanız yeterlidir.

Adding a custom URL to the call-to-action button in YITH WooCommerce Catalog Mode

Bu kadar basit!

Adım 4: Ürün Sorgulama Formu Oluşturun (İsteğe Bağlı)

Doğrudan ürün sayfalarınıza bir sorgulama formu eklemek, müşterilerin fiyatlar hakkında soru sormasını kolaylaştırabilir. Bu şekilde, sizinle iletişime geçmek için ürün sayfasından ayrılmaları gerekmeyecektir.

Bunu ayarlamak için ‘Sorgu Formu’ sekmesine gidin. ‘Sorgu formunu şu şekilde ayarla’ altında ‘Tüm ürünlerde görünür’ seçeneğini seçin. Bu, formun her ürün sayfasında görünmesini sağlar.

‘Gösterilecek form’ seçeneği için eklenti ile birlikte gelen ‘Varsayılan’ formu kullanabilirsiniz.

Zaten WPForms veya başka bir form eklentisi kullanıyorsanız, bunun yerine mevcut formlarınızı seçebilirsiniz.

Making the inquiry form visible on product page in YITH WooCommerce Catalog Mode plugin

‘Varsayılan’ formu kullanırken, hangi alanların görüneceğini özelleştirebilirsiniz.

Ad, e-posta ve mesaj gibi temel alanlarla basit tutmanızı öneririz. Deneyimlerimize göre, daha kısa formlar genellikle daha fazla gönderim alıyor.

Enabling form fields in YITH WooCommerce Catalog Mode plugin

Formun görüneceği yer için iki seçeneğiniz vardır: ürün resminin altındaki bir WooCommerce sekmesinde veya kısa açıklama alanında.

Sekme seçeneğini seçerseniz, sekmenin başlığını “Fiyat İste” veya “Ürün Sorgulama” gibi bir şekilde özelleştirebilirsiniz.

Choosing where to display the inquiry form in YITH WooCommerce Catalog Mode

‘Include product Permalink’ ayarını etkinleştirmeyi unutmayın.

Bu, ürünün URL’sini sorgulama e-postalarına ekleyerek müşterilerin hangi ürünleri sorduğunu takip etmeyi çok daha kolay hale getirir.

Bir WooCommerce sekmesi mi yoksa kısa bir ürün açıklaması mı seçeceğinize karar vermek için yardıma mı ihtiyacınız var?

İşte ilk seçenek böyle görünüyor:

Example of an inquiry form in a WooCommerce tab

Bu arada, ürün açıklaması seçeneğini seçerseniz, sorgulama formu yeni oluşturduğunuz düğmenin hemen altında görünecektir.

Bu şekilde:

An example of an inquiry form made with YITH WooCommerce Catalog Mode

Bonus: Dışlama Listesi Oluşturma (Belirli WooCommerce Ürünleri için Fiyatları Gizleme)

Şimdi, mağazanızın tamamı yerine belirli ürünlerin fiyatlarını gizlemeye bakalım. Bu, katalog modunuzu Adım 2‘de bir hariç tutma listesiyle çalışacak şekilde zaten ayarladığınızı varsayar.

Başlamak için ‘Hariç Tutma Listesi’ sekmesine gidin ve ‘+ Hariç tutma listesi ekle’ seçeneğine tıklayın. Ne tür ürünlerin fiyatlarını gizleyeceğinizi seçebileceğiniz yeni bir pencere açılacaktır.

Creating an exclusion list in YITH WooCommerce Catalog Mode

‘Öğe türü’ açılır menüsü size üç seçenek sunar: tek tek ürünler, tüm ürün kategorileri veya ürün etiketleri. Bu esneklik, fiyatları küçük işletmeniz için anlamlı olacak şekilde gizlemenizi sağlar.

Ardından, ‘Ürünleri seçin’ alanına ürün adlarını, kategorileri veya etiketleri yazmaya başlayın. Siz yazdıkça eklenti eşleşmeleri önerecektir. Bu belirli ürünler için bir sorgulama formu gösterilip gösterilmeyeceğini de seçebilirsiniz.

Adding items to the YITH WooCommerce Catalog Mode exclusion list

‘Sepete Ekle’ için özel seçenekleri kullan’ ve ‘Fiyat için özel seçenekleri kullan’ ayarlarını göreceksiniz. Adım 2’de oluşturduğunuz ayarları korumak istiyorsanız bunları işaretlememenizi öneririz.

İşiniz bittiğinde, değişikliklerinizi kaydetmek için ‘Dışlama listesi ekle’ye tıklamanız yeterlidir. Ve hepsi bu kadar!

İşte eklentiyi etkinleştirdiğinizde ürün sayfanızın nasıl görünebileceğine dair bir örnek:

What the custom contact button made with YITH WooCommerce Catalog Mode plugin

Daha Fazla WooCommerce İpucu ve Püf Noktası Öğrenin

Artık WooCommerce’de fiyat olmadan nasıl ürün satacağınızı öğrendiğinize göre, online mağazanızı optimize etmenin daha fazla yolunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Daha fazla ipucu ve püf noktası için bu başlangıç kılavuzlarına göz atın:

Umarız bu makale WooCommerce’de fiyatları nasıl gizleyeceğinizi öğrenmenize yardımcı olmuştur. Ayrıca WooCommerce web siteleri için en iyi WordPress temaları listemize ve WooCommerce’de ürünlerin nasıl satılacağına ilişkin kılavuzumuza göz atmak isteyebilirsiniz.

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

The post WooCommerce’de Fiyatlar Nasıl Gizlenir (Ürün Fiyatlandırması Gizli Tutulur) first appeared on WPBeginner.

]]>
https://www.wpbeginner.com/tr/wp-tutorials/how-to-hide-prices-in-woocommerce/feed/ 0
WooCommerce Müşterilerinizi Satış Ortaklarına Dönüştürme https://www.wpbeginner.com/tr/wp-tutorials/how-to-turn-your-woocommerce-customers-into-affiliates/ https://www.wpbeginner.com/tr/wp-tutorials/how-to-turn-your-woocommerce-customers-into-affiliates/#respond Wed, 12 Feb 2025 11:00:00 +0000 https://www.wpbeginner.com/tr/opinion/how-to-turn-your-woocommerce-customers-into-affiliates/ Yönlendirme programlarının güçlü olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak dürüst olalım – gerçek marka savunucuları bulmak kolay değil. Birçok program, yalnızca hızlı bir şekilde kâr elde etmek isteyen kişileri çeker ve bu da kimseyi dönüştürmeyen gerçek dışı tanıtımlara yol açar. Aynı ürünü aynı şekilde tanıtan çevrimiçi influencer’ları… Read More »

The post WooCommerce Müşterilerinizi Satış Ortaklarına Dönüştürme first appeared on WPBeginner.

]]>
Yönlendirme programlarının güçlü olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak dürüst olalım – gerçek marka savunucuları bulmak kolay değil.

Birçok program, yalnızca hızlı bir şekilde kâr elde etmek isteyen kişileri çeker ve bu da kimseyi dönüştürmeyen gerçek dışı tanıtımlara yol açar. Aynı ürünü aynı şekilde tanıtan çevrimiçi influencer’ları gördüğünüz zamanları bir düşünün – onlar tarafından ikna edildiniz mi?

Neyse ki, bir WooCommerce mağazası sahibi olarak BÜYÜK bir avantajınız var: ürünlerinizi gerçekten seven ve kullanan yerleşik bir müşteri topluluğu. Bu mevcut müşterileri satış ortaklarına dönüştürerek özgün ağızdan ağıza pazarlamanın gücünü ortaya çıkarabilirsiniz.

Bu makalede, WooCommerce mağazanızdan zaten alışveriş yapan kişileri kullanarak motive olmuş, hevesli marka elçilerinden oluşan bir orduyu nasıl işe alacağınızı göstereceğiz.

How to Turn Your Customers into Affiliates (in 1-Click)

Müşterilerinizi İştiraklere Nasıl Dönüştürebilirsiniz?

Tavsiye programı, işinizi büyütmek için denenmiş ve test edilmiş bir yoldur. Ancak en iyi sonuçları elde etmek için markanızı gerçekten seven kişilerle ortaklık kurmanız gerekir.

Ürünlerinizi sadık müşterilerinizden daha iyi kim savunabilir? Bu insanlar markanız hakkında zaten tutkuludur ve bu özgünlük tanıtımlarında da kendini gösterecektir. Potansiyel yeni müşterilerle güven ve güvenilirlik oluşturmanın en iyi yolu budur.

Daha da iyisi, bu satış ortaklarını bulmak ve işe almak için zaman harcamanıza gerek yok. Bunun yerine, WooCommerce mağazanızın Hesaplar sayfası gibi en önemli sayfalarına bir kayıt formu ekleyebilirsiniz.

Ve en iyi kısmı? AffiliateWP gibi bir eklenti kullanarak bir tavsiye programı oluşturursanız, bu kayıt formunu oluşturabilir ve müşterilerinizi dakikalar içinde dönüştürmeye başlayabilirsiniz.

How to Turn Your Customers into Affiliates (in 1-Click)

Daha da iyisi, AffiliateWP bu formu yalnızca çevrimiçi mağazanızda zaten bir satın alma işlemi gerçekleştirmiş kişilere gösterir. Bu, WooCommerce ürünlerinize zaten aşina olan ilgili müşterileri hedeflemenizi sağlar.

Bu müşteri daha sonra tek bir tıklama ile kaydolabilir. AffiliateWP, satış ortaklığı bağlantılarını otomatik olarak oluşturacak ve böylece markanızı tanıtmaya hemen başlayabilecekler.

An example of a referral program, created using AffiliateWP

Bununla birlikte, WooCommerce ‘e nasıl bir ortaklık programı ekleyebileceğinizi ve müşterilerin tek bir tıklama ile kaydolmasına nasıl izin verebileceğinizi görelim.

Adım 1. AffiliateWP’yi Kurun

AffiliateWP, kendi tavsiye programlarını başlatmak isteyen işletmeler için güçlü bir satış ortaklığı izleme ve yönetim aracıdır. Diğer satış ortaklığı yazılımlarının aksine AffiliateWP bir WordPress eklentisi olarak üretilmiştir, böylece sitenize kolayca ekleyebilirsiniz.

Ayrıca WooCommerce ile sorunsuz bir şekilde entegre olur, böylece müşterileri satış ortaklarına dönüştürürken hiçbir sorun yaşamazsınız. Kayıt formunuzu oluşturduktan sonra AffiliateWP, Hesabım sayfası, Kontrol Paneli sekmesi ve Ödeme onayı sayfası gibi mağazanızın en önemli sayfalarına otomatik olarak ekleyecektir.

Öncelikle, premium AffiliateWP eklentisini yüklemeniz ve etkinleştirmeniz gerekir. Daha fazla ayrıntı için WordPress eklentisi yükleme eğitimimize göz atın.

Etkinleştirmenin ardından kurulum sihirbazı lisans anahtarınızı isteyecektir. Bu bilgiyi AffiliateWP web sitesindeki hesabınızdan alabilirsiniz.

Bu işlem tamamlandıktan sonra ‘Devam Et’ düğmesine tıklayın.

Configuring the AffiliateWP affiliate management plugin

Bu noktada AffiliateWP sitenizi tarayacak ve ardından etkinleştirmek isteyebileceğiniz bazı popüler eklenti entegrasyonları önerecektir.

Bu ekranda, çevrimiçi mağazanızı bağlamak için ‘WooCommerce’i seçmeniz gerekir.

How to integrate WooCommerce and AffiliateWP

Ardından, ‘Devam Et’e tıklayın.

Ardından, iştiraklerinize nasıl ödeme yapacağınızı seçebilirsiniz. Kredi kartıyla ödeme yapmak için ‘Ödeme Hizmeti’ seçeneğini veya tek tıklamayla ödeme yapmayı tercih ediyorsanız ‘PayPal Ödemeleri’ seçeneğini seçebilirsiniz.

Seçiminizi yaptıktan sonra bir sonraki adıma geçin.

Choosing a payment method for your referral network

Burada, mağazanız için bir para birimi seçebilirsiniz.

Ayrıca tüm iştirakleriniz için varsayılan bir komisyon oranı belirleyebilirsiniz. Emin değilseniz endişelenmeyin – istediğiniz zaman tek tek iştirakler için oranı değiştirebilirsiniz.

Configuring commission rates for your online marketplace

Son olarak, ‘Kurulumu Bitir ve Çık’ düğmesine tıklayın.

Artık WordPress kontrol panelinizden e-postaları yapılandırabilir, katılım formları ekleyebilir ve tüm iştiraklerinizi takip edebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için lütfen WordPress’te nasıl kolayca tavsiye programı oluşturabileceğinizi anlatan eğitimimize göz atın.

Adım 2. Ortaklık Kaydını Etkinleştirin

Ardından, AffiliateWP ” Ayarlar bölümüne giderek satış ortaklığı kaydını etkinleştirmenin zamanı geldi. Burada, ‘İştirakler’ sekmesini seçmeniz gerekir.

How to enable affiliate registration on your WooCommerce store

Bu ekranda, ‘Satış Ortağı Kaydına İzin Ver’ seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin.

İşte bu kadar! Müşteriler artık tavsiye programınıza katılabilir.

Enabling referral registration on your online store

3. Adım Ortaklık Kaydı Widget’ını Etkinleştirin

Artık kayıt açık olduğuna göre, bir sonraki adım satış ortağı kayıt formunuzu oluşturmaktır.

Mevcut ekranda şu seçeneğe ilerleyin: ‘Satış ortağı kayıt widget’ını kullanarak müşterileri satış ortağına dönüştürün. Şimdi devam edin ve bu radyo düğmesini seçin.

Adding an affiliate signup form to your eCommerce store

Bu, kayıt widget’ını etkinleştirecek ve formunuzu özelleştirebileceğiniz tamamen yeni bir bölüm ekleyecektir.

4. Adım Kayıt Widget’ını Özelleştirin

Başlangıç olarak AffiliateWP, markanızı mükemmel bir şekilde temsil eden bir ana renk seçmenize olanak tanıyan bir ‘Marka’ ayarına sahiptir.

Seçtikten sonra, AffiliateWP otomatik olarak widget’ınız için tamamlayıcı bir renk paleti oluşturacaktır.

How to create a branded affiliate signup form for your WooCommerce store

Ayrıca bir arka plan resmi ekleyebilir ve ‘Başlık’ ve ‘Metin’ alanlarına yazarak widget metnini değiştirebilirsiniz.

Metin, müşterileri tavsiye programınıza katılmaya motive etmelidir, bu nedenle bu, satış ortağı olmanın faydalarını açıklamak için ideal bir fırsattır.

Adding custom messaging to your affiliate sign-up widget

Benzer şekilde, ‘Düğme Metni’ alanına yazarak eylem çağrısını değiştirebilirsiniz. Bir kez daha, bu müşteriyi kaydolmaya teşvik etmelidir, bu nedenle kısa ve ilgi çekici bir şey kullanmalısınız.

Siz değişiklik yaptıkça, canlı önizleme otomatik olarak güncellenir, böylece neyin en iyi göründüğünü görmek için çeşitli farklı ayarları deneyebilirsiniz.

Adım 5. Onay Ekranını Özelleştirme

Bunu yaptıktan sonra, bir müşteri programınıza katıldığında AffiliateWP’nin göstereceği düzeni özelleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için ‘Ortaklık Kaydı Onayını Önizle’ seçeneğinin yanındaki kaydırıcıya tıklayın.

Canlı önizleme daha sonra onay düzenini gösterecek şekilde güncellenecektir.

How to convert WooCommerce customers into affiliate partners using AffiliateWP

Artık varsayılan ‘Onay Metni’ ve ‘Onay Başlığı’ metinlerini kendi mesajlarınızla değiştirebilirsiniz.

Bu, programınıza katıldıkları için yeni iştirakçilere teşekkür etmek veya sonraki adımları açıklamak için mükemmel bir fırsattır.

Adding a call to action to your referral program

Canlı önizlemede görebileceğiniz gibi, AffiliateWP bir satış ortaklığı bağlantısı oluşturur ve bunu otomatik olarak onay düzenine ekler. Bu, yeni kaydolanların ürünlerinizi tanıtmaya hemen başlayabileceği anlamına gelir.

Adım 6. Satış Ortaklığı Widget’ınızı Yayınlayın

Tüm bunlar tamamlandıktan sonra, ekranın en altına gidin ve ‘Değişiklikleri Kaydet’ düğmesine tıklayın.

Publishing your affiliate signup form in WordPress

İşte bu kadar! AffiliateWP şimdi bu kayıt formunu mağazanızın yüksek trafik alanlarına ekleyecektir. Formu çalışırken görmek isterseniz, widget’ın yalnızca en az bir siparişi tamamlamış müşterilere görüneceğini unutmayın.

WooCommerce Yönlendirme Programınızı Güçlendirmek için İpuçları ve Püf Noktaları

Artık WooCommerce mağazanıza başarıyla bir tavsiye programı eklediniz. Bu harika, ancak bu yalnızca ilk adım.

Müşterilerinizi hevesli satış ortakları ordusuna dönüştürecekseniz, onları programınız hakkında heyecanlandırmanız gerekir.

Size yardımcı olması için, müşterilerinizi kaydolmaya ve ürünleriniz hakkında bilgi yaymaya nasıl ikna edeceğinize dair en iyi gelir ortaklığı pazarlama ipuçlarımızı burada bulabilirsiniz.

Programınızı Duyurun

AffiliateWP, kayıt widget’ını mağazanızın en önemli sayfalarına otomatik olarak ekler. Ancak neden müşterilerin hesaplarına giriş yapmalarını ve bunu keşfetmelerini bekleyesiniz ki?

Satış ortaklığı programınızı e-posta listenize duyurarak herkesin bundan haberdar olmasını sağlayabilirsiniz. Bu, muhtemelen hemen kayıtları göreceğiniz anlamına gelir.

En iyi sonuçları elde etmek için e-posta, satış ortaklığı programınıza katılmanın faydalarını net bir şekilde açıklamalıdır. Mesajlarınızı daha da ilgi çekici hale getirmek için segmentasyon ve kişiselleştirmeyi de kullanabilirsiniz.

Örneğin, birisi mağazanızdan belirli bir ürün satın aldıysa, şöyle bir şey yazabilirsiniz: “[Ürün adı] hoşunuza gitti mi? Şimdi onu arkadaşlarınızla paylaşabilir ve biraz para kazanabilirsiniz!”

Daha fazla destek için programınızı blogunuz, sosyal medya hesaplarınız, YouTube kanalınız ve varlığınızın olduğu diğer platformlar aracılığıyla da duyurabilirsiniz.

Announcing an affiliate marketing program on your website

Ekstra Bir Teşvik Sunun

Para kazanmak zaten harika bir motivasyon kaynağı, ancak neden müşterilere programınıza katılmaları için başka bir neden vermiyorsunuz? Örneğin, bir satış ortağı ilk satışını yaptığında tek seferlik bir bonus sunabilirsiniz.

Hatta daha yüksek bir komisyon oranı gibi sınırlı süreli bir avantaj sunarak kayıtları artırmak için kaçırma korkusunu kullanabilirsiniz. Bu bir aciliyet hissi yaratır ve müşterileri bekleyip programınızı unutmak yerine hemen şimdi dönüşüm yapmaya teşvik eder.

Özel Mağaza Avantajları Sunun

Benzer şekilde, müşterilere özel mağaza avantajları sunarak onları programınıza katılmaya motive edebilirsiniz. Kupon kodları, yeni ürünlere erken erişim, ücretsiz kargo, daha hızlı teslimat – satış ortağı oldukları için özel muamele gördüklerini hissettiren herhangi bir şey düşünün.

Ancak, stratejik olun. Ürünlerinizi gerçekten tanıtma niyeti olmayan müşterilerin kaydolmasını istemezsiniz.

Örneğin, peşin olarak bir aylık ücretsiz kargo sunabilir ve ardından satış ortağı her satış yaptığında bir başka ücretsiz ayın kilidini açabilirsiniz. Bu, onların yalnızca avantajlarınızdan yararlanmak yerine ürünlerinizi tanıtmaya devam etmelerini sağlar.

Umarız bu makale müşterilerinizi nasıl satış ortaklarına dönüştürebileceğinizi öğrenmenize yardımcı olmuştur. Ayrıca, bir profesyonel gibi nasıl müşteri adayı oluşturma yapılacağına ilişkin kılavuzumuzu görmek veya en iyi müşteri adayı oluşturma eklentileri uzman seçimimize göz atmak isteyebilirsiniz.

If you liked this article, then please subscribe to our YouTube Channel for WordPress video tutorials. You can also find us on Twitter and Facebook.

The post WooCommerce Müşterilerinizi Satış Ortaklarına Dönüştürme first appeared on WPBeginner.

]]>
https://www.wpbeginner.com/tr/wp-tutorials/how-to-turn-your-woocommerce-customers-into-affiliates/feed/ 0